כלי תקשורת ברחבי העולם מדווחים היום (שלישי) כי מנהיג דאעש באכר אל-בגדדי נהרג בהפצצה אמריקנית בסוריה בשבוע שעבר. הדיווחים טרם אומתו, ובארגון המדינה האיסלאמית מכחישים אותם בתוקף.
רויטרס
בהודעה מסוכנות ידיעות המקושרת לארגון הטרור הרצחני נכתב כי "אבו באכר אל-בגדדי נהרג בתקיפה אווירית של כוחות הקואליציה בא-ראקה ביום החמישי לרמדאן".
הדיווחים על מותו מגיעים על רקע דיווח בטלוויזיה העיראקית על פיו אל-בגדדי, הנצור בבירת המדינה האיסלאמית א-ראקה בסוריה, נפצע בהפצצה אווירית של כוחות הקואליציה בראשות ארה"ב.
דובר כוחות הקואליציה, קולונל כריס גארבר, אמר בתכתובת אי-מייל כי הוא ראה את הדיווחים השונים, אך אין בידו לאמת אותם נכון לשעה זו.
הטלוויזיה העיראקית סומאריה דיווחה כי על פי מקורות במחוז נינווה במדינה, בגדדי ומנהיגים אחרים נפצעו כבר ביום חמישי האחרון בתקיפת כוחות הקואליציה על מטה הפיקוד של הארגון בקרבת הגבול הסורי.
דיווחים שהתפרסמו הבוקר בכלי תקשורת בהודו ובאיראן הסתמכו כאמור על הודעת סוכנות הידיעות אל-עמאק המזוהה עם הארגון, אך זו שיחררה בצהריים הודעה נוספת על פיה הארגון מכחיש בתוקף כי בגדדי נפגע.
על פי הסוכנות, גורמים בכירים בארגון מסרו כי בגדדי כלל לא נמצא בא-ראקה בסוריה. "הדיווחים כי נפגע ונהרג שקריים כפי שהיו בפעמים הקודמות", נמסר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו