יורו 2016: יריית הפתיחה

7 ק"מ הצילו את נבחרת צרפת ממבוכה • במחנה הרומני שומרים על אופטימיות • כוחות ביטחון נפרסו בכל פינה • ולמה פלה ומראדונה התלחששו על מסי? • כל העדכונים לקראת משחק הפתיחה של יורו 2016 הערב (22:00)

אוהדי צרפת. מאמינים שהנבחרת תזכה בתואר בבית // אי. אף. פי // אוהדי צרפת. מאמינים שהנבחרת תזכה בתואר בבית ,
אוהדי צרפת. מאמינים שהנבחרת תזכה בתואר בבית // אי. אף. פי // אוהדי צרפת. מאמינים שהנבחרת תזכה בתואר בבית

שנתיים של הכנות, קלטת סקס, פרשה גזענית והתמודדות עם איום הטרור השתבשו אתמול מעט בגלל פסקה שלישית בסעיף 23 בספר החוקים של אופ"א ליורו 2016. "על הנבחרות לשהות לכל היותר במרחק של 60 ק"מ מהאיצטדיון ב־24 השעות שלפני המשחק", קובע החוק, בעוד מתחם האימונים הקבוע של צרפת בקליירפונטיין נמצא במרחק של 67 ק"מ מהסטאד דה פראנס. 7 ק"מ הבדל. כדי לא ליצור בעיות מיותרות, השחקנים והצוות המקצועי ארזו מהר את חפציהם והגיעו אמש למלון ארבעה כוכבים בצפון־מזרח פאריס, שם התקבלו על ידי מאות אוהדים נלהבים.  

"אל תעשו הרים וגבעות ממשחק הפתיחה", דרש דידייה דשאן מהעיתונאים המקומיים במסיבת העיתונאים לקראת המפגש מול רומניה. המאמן הצרפתי, שזכה לביקור תמיכה מחברו מרסל דסאי, הזכיר שיהיה זה המשחק הרשמי הראשון של הטריקולור מאז המונדיאל בברזיל, ולכן האווירה ודאי תשפיע על השחקנים. "הגיע הזמן לגלות איזה נבחרת יש לנו. אני מקווה לראות כדורגל התקפי, מאוזן במרכז המגרש ועם הגנה אחראית", אמר דשאן, שביקש לא להמעיט בערכה של רומניה. 

הקפטן הוגו לוריס הוסיף בעניין הזה ואמר: "זו נבחרת מסודרת שיודעת להגן בצורה כמעט מושלמת, זה לא יהיה פשוט". לפי האימונים האחרונים, כדי להתגבר על הצפיפות של הרומנים, דשאן יעדיף בהרכב את מומחה הבעיטות החופשיות דימיטרי פאייט על פני אנטוני מרסיאל, לצידם של אוליבייה ז'ירו ואנטואן גריזמן. 

במחנה הרומני השקט שומרים על אופטימיות, לפחות למראית מיקרופון. "ערכנו אסיפות, ראינו קלטות, אנחנו מרגישים שאנחנו יכולים להתחרות בהם", הצהיר המאמן הוותיק אנג'ל יורדנסקו. אובידיו הובאן, שלא פתח בשני משחקי ההכנה האחרונים, עשוי לחזור ל־11.

ברקע של משחק הפתיחה נמצא כל הזמן המצב הבטחוני. אחרי שבועות של הכנות ותרגולים, כוחות הביטחון נפרסו בכל פינה בערים המארחות כדי להרגיע את מיליוני האוהדים. עם זאת, אזהרת המסע האמריקנית עשתה את שלה, והובילה לכך שהרחובות עדיין לא הומים אדם כפי שקורה בדרך כלל בטורנירים מסדר גודל כזה, והאווירה מתוחה מהרגיל. גם השחקנים לא מסתירים את הדאגה, ואתמול הודיע ג'רום בואטנג כי אסר על בני משפחתו להגיע לצרפת. "אני רוצה להיות מרוכז בכדורגל ולא להיות מוטרד ממצבם של אשתי וילדיי", הסביר הבלם הגרמני.    

מבחינת המארגנים, עסקים כרגיל. אתמול, באחד האקטים השיווקיים שיחקו זה לצד זה שתי אגדות הכדורגל פלה ומראדונה, שבזמן הקופה אמריקה באו לקדם את אליפות אירופה. אחרי שהחמיאו זה לזה, הברזילאי והארגנטינאי סיפקו את הכותרת של הטורניר עד כה, כאשר ללא ידיעה שהשיחה ביניהם מצולמת אמר דייגו לפלה: "מסי לא מנהיג. הוא בנאדם נחמד, אבל אין לו יכולת להוביל את הנבחרת". לאחר מכן, במודע, הימר הארגנטינאי שכריסטיאנו רונאלדו יהיה כוכב הטורניר ויוביל את פורטוגל לגמר.

את הצרפתים לא מעניינים מסי ורונאלדו, אלא רק פול פוגבה. "פייבוריטים" היתה הכותרת של ה"ל'אקיפ" לצד תמונה של קשר יובנטוס, שסומן כמי שצריך להוביל את הנבחרת לתואר. "הוא קשר, הוא לא יכבוש שלושער", הזכיר דשאן, שסיפר כי ביקש מהשחקן להתעלם מהשמועות לגבי עתידו ולהתרכז בדבר החשוב יותר: ההווה, יורו 2016.

הרכבים משוערים:

צרפת: לוריס, סניה, קוסיילני, ראמי, אברה, קאנטה, פוגבה, מטווידי, פאייט, גריזמן, ז'ירו.

רומניה: טאטרושאנו, ספונארו, קיריקש, גריגורה, ראט, פינטילי, הובאן, פופה, סטאנצ'יו, סטאנקו, אנדונה.

 

 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר