היפים והמושחתים: 5 קינוחי לוטוס לחג

שש אושיות אפייה התגייסו לפרויקט לוטוס • התוצאה: עוגות משוגעות בשילוב עוגיות הקרמל וגבינה - שכדאי לנסות פעם אחת

 ,

אחד הפרויקטים המקסימים ביותר ומעוררי ההשראה שיצא לי לקחת בהם חלק הוא פרויקט לוטוס לשבועות. הפרויקט מאגד חמש אושיות הרשת החברתית המתמחות באפייה. חמשת המתוקות שנענו למשימה הן ענבל לביא בעלת הבלוג "פיית העוגיות", רחלי קרוט, מתכונאית עורכת באתר foodpage, חן שוקרון בעלת הבלוג "מתוקים שלי", שרון היינריך בעלת הבלוג "Paris chez Sharon", רות אופק בעלת הבלוג "שמח במטבח" , וגם אני הצטרפתי לחגיגה הלבנה. המוכשרות קיבלו אתגר מאת הגולשים, להגשים להם פנטזיות לשבועות בשילוב ממרח לוטוס ועוגיות לוטוס. מכאן השמיים הם הגבול והמתכונים שפותחו במיוחד עבורכם הם פאר היצירה. הנה הם במלוא הדרם.

1. טורט טירמיסו קפה, שוקולד ולוטוס

מתכון מאת ענבל לביא, בעלת הבלוג "פיית העוגיות"

רשימת חומרים לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ:

לטורט: 

4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

125 גר' (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר

קורט מלח

120 גר' (כוס פחות 2 כפות) קמח

1 כפית מחוקה אבקת אפייה

30 גר' חמאה, מומסת ומצוננת

240 מ"ל (כוס) אספרסו או קפה חזק מאוד, בטמפרטורת החדר

רבע כוס אמרטו, ליקר קפה או ברנדי

לגנאש:

165 מ"ל (שלושת רבעי גביע) שמנת מתוקה 

165 גר' שוקולד מריר 60%, קצוץ

100 גר' (כוס) עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים גסים

לקרם מסקרפונה-לוטוס:

500 גר' (2 גביעים) מסקרפונה 

250 גר' (גביע) ריקוטה 5%

200 גר' (שני שליש צנצנת) ממרח לוטוס

500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה

65 גר' (שליש כוס) סוכר

קקאו, לפידור

אופן ההכנה:

לטורט:

מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים במערבל חשמלי ביצים שלמות עם סוכר וקורט מלח 5-7 דקות במהירות גבוהה, לתערובת בהירה ותפוחה מאוד. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים לתערובת חלקה. מוסיפים חמאה מומסת ומקפלים קלות להטמעה. יוצקים לתבנית 22-24 ס"מ, 

אופים 35 דקות עד שהעוגה זהובה מאוד וקפיצית למגע. מצננים היטב. 

לגנאש: 

בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד הקצוץ, מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור למשך כשעה עד שהתערובת מתחילה להתייצב, אך עדיין רכה מספיק למריחה.

לקרם מסקרפונה-לוטוס:

מקציפים במערבל חשמלי מסקרפונה, ריקוטה, ממרח לוטוס, שמנת מתוקה וסוכר לקרם יציב.

מחלצים את העוגה מהתבנית ופורסים בסכין משוננת ל-3 שכבות.

מערבבים לתוך הקפה ליקר אמרטו, ליקר קפה או ברנדי, ומספיגים פרוסת עוגה ראשונה בשליש מכמות הקפה. משטחים מעל מחצית מהגנאש, ומפזרים מחצית מכמות פירורי עוגיות הלוטוס.

מכסים בשליש מכמות קרם המסקרפונה-לוטוס ומחליקים. 

מניחים מעל פרוסת טורט נוספת וחוזרים על הפעולה: מספיגים בקפה, משטחים גנאש, מפזרים פירורי לוטוס ומשטחים שכבה של קרם מסקרפונה-לוטוס. מכסים בפרוסת טורט שלישית ומספיגים בשארית הקפה. מצפים את העוגה בקרם הנותר, ומעבירים לקירור למשך הלילה. 

לפני ההגשה מנפים על העוגה קקאו בנדיבות, אפשר להיעזר במטריצה לאפייה או רשת לקבלת דוגמא נאה. 

2. לוטוס צ'יז פופס

מתכון מאת רות אופק בעלת הבלוג "שמח במטבח"

רשימת חומרים ל-40 כדורים (תלוי בגודל):

לצ'יז פופס:

1 חבילה (250 גר') ביסקוויטים של לוטוס

1 מיכל (200 גר') גבינת שמנת (מומלץ 30%)

½ צנצנת (200 גר') ממרח לוטוס

לציפוי:

200 גר' שוקולד לבן

כף שמן צמחי (קנולה, סויה וכו)

אופן ההכנה:

במעבד המזון טוחנים את הביסקוויטים עד לקבלת פירורים דקים (אם אין מעבד מזון אפשר לרסק ידנית בשקית עם מערוך או כל כלי כבד אחר)

מוסיפים את ממרח הלוטוס וגבינת השמנת ומעבדים עוד כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את הקערה למקרר על מנת שהתערובת תתמצק למשך חצי שעה לפחות.  (השלב הזה אינו חובה, אבל כשהתערובת קרה קל יותר לגלגל אותה לכדורים).

כשהתערובת קרה מגלגלים ממנה כדורים מתוקים. אני הכנתי כדורים בקוטר של כשני סנטימטר (כמות של בערך כפית גדושה לכל כדור). כמובן שתוכלו לבחור איזה קוטר שתרצו, אבל כיוון שמדובר בתערובת די מתוקה אני ממליצה לא להגזים עם הגודל, כי כל הכיף פה הוא ביס מתוק במנות קטנות

את הכדורים הללו מכניסים למקפיא לשעה שעתיים או יותר (הכי טוב לילה) - כאן זה חשוב, כי ככל שהם יהיו יותר קפואים כך יהיה יותר קל לצפות אותם בשוקולד.

להכנת הציפוי ממיסים בקערה את השוקולד עם השמן - הכי נוח לעשות את זה במיקרו על ידי חימום של חצי דקה, ערבוב ואז חימום של חצי דקה נוספת וחוזר חלילה (אצלי זה לקח דקה ורבע). חשוב מאוד לא לעבור את החצי דקה בכל סבב כי שוקולד לבן רגיש מאוד לחום ואם תחממו אותו יותר מדי הוא ייחרך וחבל.

ולמה שמן? אתם בטח שואלים - פשוט מאוד - השמן מדלל את השוקולד בלי לפגום במרקם הפציח שנרצה לקבל, ועל ידי כך ועוזר לנו לקבל שכבה דקה ומבריקה.

אני גם יכולה לספר לכם שהמקצוענים משתמשים בחמאת קוקוס במקום שמן - גם היא עוזרת לקבל שכבה דקה יותר של שוקולד בציפוי ובנוסף היא גורמת לשוקולד לקבל מרקם מאוד פציח. אבל כיוון שלרובנו אין חמאת קקאו בבית, אני אומרת שאפשר בהחלט להסתפק בטריק עם השמן. התוצאה טובה בכל מקרה

ועכשיו לטריק להכנת קייק פופס (וצ'יז פופס) מושלמים - טובלים את קצה המקל שלנו בשוקולד (או במקרה שלי קשים מנייר קשיח שחתכתי לשניים) ורק אז נועצים אותו בצ'יז פופס. זה מבטיח שהחלק התחתון של פופ יצופה יפה בשוקולד בלי שכל המקל יתלכלך.

לאחר שטובלים את הצ'יז פופס שלנו בשוקולד מנערים בעדינות ובמהירות מעודפי שוקולד  - זכרו שהפופס שלנו קפואים והשוקולד אמור להתמצק עליהם די מהר

וזהו, בעקרון הפופס שלנו מוכנים

אפשר להניח את המקלות (או הקשיים) על ספוג או כל כלי אחר שיתפוס את המקלות, או להניח אותם הפוכים על צלחת הגשה ולקבל פופס שהחלק העליון שלהן יהיה קצת יותר שטוח.

3. עוגת מסקרפונה ולוטוס קפואה עם קראנץ' קורנפלקס

מתכון מאת חן שוקרון – בעלת הבלוג "מתוקים שלי"

חומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ או 24 ס"מ:

לקראנץ' קורנפלקס -

4 כוסות (100 גרם) קורנפלקס

 1/2צנצנת (200 גרם) ממרח לוטוס

לבסיס:

 1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס טחונות דק

 50 גרם חמאה מומסת

לגלידת וניל -

2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה

 2מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

 100גרם אבקת סוכר מנופה

 1כפית גדושה מחית וניל (או כף תמצית וניל)

1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז וממותק

לציפוי:

 1/2כוס (150 גרם) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

מכינים את הקראנץ' קורנפלקס -

מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל לכמה שניות ורק עד שהוא הופך נוזלי. מערבבים ויוצקים על הקורנפלקס. מערבבים היטב כך שהקורנפלקס יצופה כולו בממרח. משטחים בתבנית או מגש מרופדים בנייר אפייה ושומרים בינתיים במקפיא להתייצבות.

מכינים את הבסיס:

מערבבים היטב את העוגיות הטחונות עם החמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים לבסיס התבנית בשכבה אחידה. מניחים שקף בגובה 8-10 ס"מ בחלק הפנימי של התבנית ושומרים בינתיים במקרר או במקפיא. (השקף הכרחי כיוון שהבלילה תעבור את גובה התבנית הסטנדרטית).

מכינים את הגלידה:

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את המסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל לקצפת יציבה. מקפלים לתערובת את החלב הממותק רק עד להטמעה. יוצקים מחצית מהגלידה על הבסיס. מפזרים מעל שכבה נדיבה של קראנץ' קורנפלקס, שומרים חלק מהקראנץ'. יוצקים מעל את המחצית השנייה של הגלידה. מיישרים את פניה, מכסים ושומרים במקפיא ללילה שלם.

מצפים:

לפניי ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את השקף. מחממים מעט את הממרח במיקרוגל רק עד שהוא מתרכך והופך נוזלי. יוצקים על גבי העוגה. מפזרים מעל את יתר הקורנפלקס ומגישים מיד. את מה שנותר מהעוגה שומרים שוב במקפיא.

אופציה לגיוון – ניתן לפזר מעל הקראנץ' בתוך ובציפוי לעוגה אגוזים קצוצים, שוקולד מומס וכד'.

4. LOTUS-MANIA


צילום: שרון היינריך

עוגת גבינה לוטוס עם קרמל מלוח, קצפת שוקולד לבן ונוגטין עוגיות לוטוס בשוקולד חלב

מתכון מאת שרון היינריך- בעלת הבלוג "Paris Chez Sharon"

רשימת חומרים לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 20:

לבסיס:

150  גרם עוגיות לוטוס טחונות (אני השתמשתי במוצר מדליק של לוטוס שיש באירופה - פירורי עוגיות לוטוס)

קורט מלח פלור-דה-סל (פרח המלח), אם אין אז מלח רגיל

60 גרם חמאה מומסת

50 גרם ממרח לוטוס

למלית:

530 גרם גבינת שמנת (אני עשיתי שימוש בפילדלפיה)

140 גרם סוכר לבן

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח פלור-דה-סל (פרח המלח), אם אין אז מלח רגיל

3 ביצים גודל L

140 גרם שמנת חמוצה או קרם פרש

2 כפות קורנפלור

100 גרם ממרח לוטוס

לקרם קרמל מלוח:

200 גרם סוכר

200  גרם שמנת מתוקה

גרגרי וניל מחצי מקל וניל.

150  גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

חצי כפית מלח פלור-דה-סל (פרח המלח), אם אין אז רבע כפית מלח רגיל

לקצפת שוקולד לבן:

250 גרם שמנת מתוקה להקצפה

200 גרם שוקולד לבן 

לנוגטין לוטוס מצופה שוקולד חלב:

100 גרם סוכר 

20 גרם מים

30 גרם דבש 

3 גרם מלח פלור-דה-סל (פרח המלח), אם אין אז 2 גרם מלח רגיל

2 גרם אבקת אפייה

180 גרם עוגיות לוטוס שבורות לחתיכות גדולות.

10 גרם חמאה

300 גרם שוקולד חלב איכותי לציפוי

לעוגיות לוטוס מצופות בשוקולד לבן:

כ 20 עוגיות לוטוס

250 גרם שוקולד לבן לציפוי

אופן ההכנה:

לעוגת הגבינה:

1. משמנים תבנית עגולה גודל 20 ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה, מחממים תנור ל 160 מעלות.

2. הכנת הבסיס: מערבבים עוגיות לוטוס טחונות עם קורט מלח, מוסיפים חמאה מומסת וממרח לוטוס ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חולית אחידה. משטחים את התערובת על תחתית התבנית ומהדקים ליצירת בסיס. מכניסים למקרר.

3. הכנת המלית: טורפים בקערה גדולה גבינת שמנת באמצעות מטרפה ידנית. כשהגבינה נפתחת מעט, מוסיפים סוכר לבן, וניל ומלח. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים לטרוף. מוסיפים שמנת חמוצה ולאחר מכן קורנפלור. מערבבים לקבלת מלית אחידה.

4. שמים בקערה את ממרח הלוטוס ומוסיפים לו כ 10 כפות ממלית הגבינה. מערבבים.

5. יוצקים את המלית על הבסיס, ומניחים עליה בצורה חופשית תלוליות מתערובת הגבינה וממרח הלוטוס.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות. אופים כ 55 דקות, או עד שהעוגה שזופה ויציבה בצדדים, ומעט רטובה (אפילו רוטטת) במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים. מכניסים למקרר ללילה.

*טיפ: אם רוצים להשקיע, אופים את העוגה בתנור מלא אדים. ניתן ליצור אדים על ידי הכנסת התבנית העגולה לתוך תבנית עמוקה, אליה יוצקים מים רותחים עד מחצית מגובה התבנית העגולה. כך נוצר בעצם אמבט מים חמים שמייצר אדים באפייה. כמובן שאם רוצים לעשות שימוש בטכניקה הזו, יש לעטוף מראש (לפני יציקת המילוי) את התבנית העגולה בנייר אלומיניום שיכסה את התחתית שלה ואת הדפנות, על מנת שמים לא יחדרו לתבנית.

לקרם קרמל מלוח:

7. בסיר בינוני מניחים סוכר, ומבשלים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

8. במקביל, בסיר קטן מביאים שמנת ווניל לסף רתיחה.

9. לאחר הפיכת הסוכר לקרמל, יוצקים את השמנת הרותחת לסיר הקרמל (תשומת לב! בשלב זה יש להיזהר משום שבמפגש של השמנת עם הקרמל המסה עולה למעלה. כדאי להסיר לכמה שניות את הסיר מהאש, על מנת שלא תגלוש)

10.  מערבבים לקבלת קרם חלק, מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים עד שהמסה חלקה. מצננים במקרר עד שהקרם יציב אך עדיין קל למריחה.

לקצפת שוקולד לבן:

11.  לסיר קטן יוצקים שמנת ומביאים לסף רתיחה על אש קטנה.

12. מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום, יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד. ממתינים כמה שניות ומערבבים לקבלת גנאש חלק. מכניסים למקרר ללילה.

לנוגטין לוטוס:

13. בסיר עם תחתית עבה מרתיחים סוכר ומים, מוסיפים דבש ומביאים לטמפרטורה של 178 מעלות.

14. מוסיפים את המלח ואבקת האפייה ומערבבים.

15. מוסיפים את שברי עוגיות הלוטוס. מערבבים כך שכל העוגיות תהיינה עטופות בקרמל.

16. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים.

17. משטחים את המסה על נייר אפייה ומעליה מניחים נייר אפייה נוסף. בעזרת מערוך משטחים את הנוגטין לגובה 6 מ"מ בקירוב. מניחים לנוגטין להתקרר לגמרי בטמפרטורת החדר.

לציפוי נוגטין לוטוס:

18. ממסים שוקולד חלב, עדיף לטמפרר על פי הוראות היצרן.

19. שוברים את הנוגטין לחתיכות בגדלים שונים, עדיף באמצעות סכין.

20. מעבירים את חתיכות הנוגטין לתוך השוקולד המומס ומערבבים עד שכל הנוגטין מצופה בשוקולד.

21. מרפדים תבנית שמתאימה לגודל המקרר בנייר אפייה. באמצעות מזלג מניחים על נייר האפייה חתיכות של נוגטין מצופה בשוקולד. מצננים במקרר כשעה.

עוגיות לוטוס מצופות בשוקולד לבן:

22. ממסים שוקולד לבן, עדיף לטמפרר על פי הוראות היצרן.

23. טובלים עוגיות לוטוס שלמות בשוקולד הלבן ומניחים על תבנית המתאימה לגודל המקרר, מרופדת בנייר אפיה. מצננים במקרר כשעה.

הרכבת העוגה:

ממקמים את העוגה על צלחת הגשה, יש לקחת בחשבון שקרמל יכול לנזול לצדדים (יש בזה חן).

מורחים מעט שוקולד לבן על חלקן הפנימי של עוגיות הלוטוס המצופות בשוקולד לבן, ומצמידים את העוגיות לדפנות העוגה, יוצרים מעין חומה היקפית מסביב לעוגה.

יוצקים קרמל על פני העוגה ובאמצעות פלטה מדורגת או כף משטחים אותו באופן שווה.

מקציפים קצפת שוקולד לבן לקצף נוקשה, יש להזהר לא לשבור את הקצפת. מעבירים לשק זילוף עם צנתר בצורה הרצויה.

מזלפים את הקצפת על הקרמל (אני זילפתי גבעות עם צנתר משונן) ומכניסים למקרר לכשלוש שעות.

לפני ההגשה, מפזרים על פני העוגה נוגטין לוטוס מצופה שוקולד חלב ומגישים.

5. שבלולי גביניות מנוקדים בעוגיות לוטוס עם קרם קרמל-לוטוס מבריק מעל

מתכון מאת רחלי קרוט מתכונאית ועורכת  foodpage

רשימת חומרים לעוגת שבלולי שמרים + 12 שבלולי שמרים: 

לבצק שמרים:

490 גרם (3.5 כוסות) קמח

70 גרם (1/3 כוס) סוכר

10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

2 ביצים

80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

180 מ"ל (3/4 כוס) חלב

למילוי:

250 גרם גבינה לבנה קשה (טוב טעם, טבורוג, ריקוטה), בטמפרטורת החדר

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

כפית תמצית וניל איכותית

2 חלמונים

כף קורנפלור (לא חובה)

6-8 עוגיות לוטוס

לרוטב קרמל-לוטוס:

3 כפות (1/4 צנצנת) ממרח לוטוס

125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

20 גרם (2 כפות) חמאה

אופן ההכנה:

1.  בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל המצרכים לפי הסדר. מערבלים במשך 10 דקות או עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2.  בינתיים מכינים את המילוי: טורפים את כל המצרכים פרט לעוגיות עד שנוצרת תערובת חלקה. אם יש מעט גושים קטנים של גבינה זה בסדר. 

3.  מרדדים את הבצק למלבן בגובה 1/2 ס"מ ומורחים מעל את מילוי הגבינה. מפוררים מעל את עוגיות הלוטוס.

4. מגלגלים לרולדה וחותכים לשבלולים ברוחב 3 ס"מ.

5. משמנים היטב (עם חמאה או שמן) תבנית קוגלהוף ומניחים שבלולים בצידי התבנית ובאמצע. מקפידים להשאיר מעט רווחים כדי שיהיה לבצק לאן לתפוח. מכסים ומניחים בצד עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו (בערך 30-40 דקות). אם נשארו לכם שבלולי אפשר להניח אותם, עם רווח בינהם, בתבנית עגולה או אינגליש קייק או להניח כל אחד מהם בתוך תבנית שקעים.

6. מחממים תנור ל-190 מעלות.

7. אופים את העוגה במשך 30-40 דקות או עד שהיא זהובה. מחלצים מהתבנית 5 דקות לאחר ההוצאה מהתנור אחרת המילוי שנוגע בדפנות יתקרר ויצמד לתבנית.

8.  מכינים רוטב קרמל: בסיר רחב מחממים מעט את השמנת ומוסיפים ממרח לוטוס. מערבבים עם כף עץ, על אש נמוכה, עד שנוצר רוטב מבריק. מוסיפים חמאה וממשיכים לערבב עד שהיא נמסה והרוטב אחיד. מזלפים על העוגה ומגישים.

6. טרייפל לוטוס, קרם גבינה מוקצף ופירות אדומים

מתכון מאת מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל וקולינאריה

רשימת חומרים לכלי הגשה גבוה בקוטר 20 ס"מ:

לגנאש שוקולד לבן ולוטוס:

1 מיכל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות

2 כפות גדושות ממרח לוטוס

לשטרויזל לוטוס:

100 גרם חמאה

15 עוגיות לוטוס

1/3 כוס סוכר דמררה

1 כוס קמח

1 כפית מחית וניל / גרגירי וניל

לרוטב פירות יער:

1 כוס פטל

½ כוס אוכמניות

3 כפות גדושות מרקחת דובדבנים / מעדן דובדבנים ללא תוספת סוכר או ממתיקים

לקרם גבינה מוקצף:

1 מיכל שמנת מתוקה

½ כוס סוכר

1 כפית מחית וניל / גרגירי וניל

500 גרם גבינה לבנה 9%

לקישוט:

2 כפות גדושות ממרח לוטוס

נשיקות מרנג

שפע פירות אדומים

אופן ההכנה:

1. לגנאש: ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה, מוסיפים ממרח לוטוס וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למחית חלקה לחלוטין. מצננים למשך לילה.

2. לשטרויזל: במעבד מזון טוחנים בפולסים את כל המרכיבים עד שנוצרים פירורים אחידים אך לא בצק מגובש.

3. משטחים על פני תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ואופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-10 דקות עד שמזהיב. מצננים.

4. לרוטב: מבשלים את כל המרכיבים יחדיו על להבה נוכה במשך כ-8 דקות. מצננים.

5. לקרם גבינה מוקצף: מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ווניל לקצפת רכה ויציבה. מקפלים פנימה גבינה לבנה, מצננים.

6. מקציפים את הגנאש, רק עד שמתייצב אך לא שנייה יותר כדי שלא ייהפך גרגירי.

7. להרכבת הטרייפל: ממיסים 2 כפות ממרח לוטוס ומטפטפים על שולי הכלי כך שיזלוג פנימה ויקשט את פנים הכלי השקוף.

8. ממלאים בקרם גבינה מוקצף, עליו מפזרים כמות נדיבה של פירורי שטרויזל, מעך רוטב פירות אדומים, מפזרים פירות אדומים טריים, מזלפים את הגנאש המוקצף, מקשטים בנשיקות מרנג ושפע פירות אדומים טריים.

9. בהגשה, בעזרת כף ארוכה מגישים לתוך כלי הגשה אישיים מכל שכבות הטרייפל. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר