10 טיפים: כך תהיו חכמים יותר

גאון הדור • אינטרנט, חברים, קריאה, כתיבה ומנוחה - נצלו את כל אלה כדי לחדד את המוח

אלברט איינשטיין // אלברט איינשטיין

אנשים רבים חושבים שחכמה נקבעת בגיל צעיר ולא משתנה לאחר מכן, אך מחקרים מראים שהם טועים. הגישה שלנו לחיים והדרך בה אנו מזינים את המוח שלנו עשויים בהחלט להוסיף למוח שלנו כמה "כוחות סוס".

אתר האינטרנט "מוטו" שאל מומחים, אנשי הייטק, יזמים ועוד - "מה אדם צריך לעשות כדי להיות קצת יותר חכם בכל יום?", ופירסם עשר מהתובנות שנאספו. אז אתם חושבים שאתם גאונים? תחשבו שוב.

 

1. לנצל בצורה חכמה יותר את הזמן שלך במרשתת (אינטרנט):

לא פלא שבעולם המודרני התובנה הראשונה קשורה לרשת. לא כל גלישה ברשת צריכה להסתכם בבדיקת הרשתות חברתיות והצצה בתמונות של בעלי חיים חמודים. המרשתת מלאה במשאבי למידה גדולים, כגון קורסים מקוונים, הרצאות מסקרנות ב"טד" וב"יוטיוב", ואוצר מילים שיכול להעשיר את השפה שלכם. החליפו כמה מהדקות שבהם אתם משחקים במכשיר החכם כדי לפנק את המוח שלכם.

2. תכתבו את מה שאתם לומדים: 

זה לא חייב להיות יפה או ארוך, אבל קחו כמה דקות בכל יום כדי לכתוב מה למדת במהלך היום. "כתוב 400 מילים ביום על דברים שלמדת", ציינו המומחים.

3. תעשו רשימת דברים שעשיתם:

חלק גדול מהחכמה נובע מביטחון עצמי ושמחת חיים, לכן, רשימת דברים שכבר ביצעתם, ולא רק של דברים שאתם מתכוונים לעשות, יכולה להועיל מאוד. בניגוד לרשימת המטלות המלחיצה, הרעיון של "רשימת כבר עשיתי", תעלה את הביטחון שלכם ביכולת להגיע להישגים. 

4. שחקו "שבץ נא" (או כל משחק מחשבתי אחר):

משחקים וחידות הן לא רק כיף, אלא גם דרך מצוינת להתאמן על המוח שלכם. מומחים מציעים לשחק משחקים ולחוד חידות (שבץ נא, שחמט, צוללות ועוד) ללא עזרה של רמזים או ספרים.

5. הקיפו את עצמכם בחברים חכמים:

זה עלול לערער את ההערכה העצמית שלכם, אבל אם תסתובבו עם אנשים יותר חכמים ממה שאתם, זו אחת הדרכים המהירות ללמוד. "שמור על חבר'ה חכמים. זכור שהאיי.קיו שלך הוא הממוצע של חמישה אנשים קרובים איתם אתה מסתובב", קבע אחד המומחים. "הקף את עצמך באנשים חכמים", הסכים היזם מאנאס סאלוי, שהוסיף: "תמיד תהיו ענווים ומוכנים ללמוד".

6. קיראו הרבה:

זה בטח לא סעיף שהפיל אתכם מהכיסא - קריאה ידועה כחיונית. ישנן דעות שונות לגבי מהו חומר הקריאה הטוב ביותר לחיזוק המוח, ההצעות נעות מקריאה יומית של עיתון, ספרי מדע בדיוני או ספרי עיון, אבל נראה שכל המומחים מסכימים שהכמות חשובה – אז קראו הרבה.

7. הסבירו לאחרים:

"אם אתה לא יכול להסביר משהו בפשטות, אתה לא מבין אותו מספיק טוב", אמר אלברט איינשטיין. וודאו שמה שלמדתם באמת נקלט בזיכרונכם על ידי כך שתלמדו אחרים. 

8. למדו דברים חדשים ומגוונים: 

המומחים מתארים את חייו של סטיב ג'ובס, מייסד "אפל", שנשר מבית הספר ולמד קליגרפיה, מקצוע שלכאורה לא קשור לחברה שייסד. ואכן, כישורי העיצוב שלו סייעו לחברה להוציא את מחשב המקינטוש הראשון. צריך ללמוד דברים חדשים – אינכם יודעים מה יהיה שימושי במשך הזמן. ג'ובס אמר: "הנקודות לא מתחברות במבט קדימה, אתם יכולים לחבר אותן רק במבט לאחור".

סטיב ג'ובס
סטיב ג'ובס

סטיב ג'ובס. "הנקודות מתחברות במבט לאחור" // צילום: אי.פי

9. לימדו שפה חדשה:

לא מדובר על להגיע למדינה חדשה ולדעת בצורה מהירה להשתלט לחלוטין על הניב. ניתן לעבוד בהתמדה ובנוחות משולחן העבודה ועדיין לקצור פירות השכליים. ישנם הרבה אתרים ולומדות ללא תשלום מהם ניתן ללמוד. 

10. קחו קצת מנוחה:

תנו למוח מנוחה. הוא צריך לעבד את מה שהוא למד, "שב בשקט כמה רגעים בכל יום", אמרה אחת המרואיינות. המומחים מסבירים כי שקט וכן מחשבות בזמן פעילות גופנית מעוררים את המוח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר