הנס הרפואי של בן ה־5

חיידק אלים תקף את מ' וגרם לו לחום גבוה ולפריחה מסוכנת • בבית החולים הדסה הר הצופים איבחנו במהירות את הבעיה - והצילו את חייו • אמו: "הרופאים הצילו את הילד"

פרופ' ברקון מטפל במ'  //  צילום: דוברות הדסה // פרופ' ברקון מטפל במ' ,
פרופ' ברקון מטפל במ' // צילום: דוברות הדסה // פרופ' ברקון מטפל במ'

דרמה רפואית עם סוף משמח בבית החולים הדסה הר הצופים בירושלים. מ' בן ה־5 הגיע לאחרונה לבית החולים עם תסמינים של חום ופריחה, אולם לאחר שאובחן במהירות על ידי הצוות הרפואי כסובל מחיידק אלים וקיבל טיפול תרופתי מיידי - ניצלו חייו. 

מירב, אמו של הילד, סיפרה כי "הוא נכנס הביתה בוכה וצולע, סבל מכאבים בברך והיה לו חום. הלכתי לרופא, הוא אמר לתת לו אקמול ואז החום ירד. למחרת בבוקר היה שוב חום, וגם היתה פריחה אדומה בברך. לא הייתי שקטה, הילד היה כאוב כולו ולא הצליח ללכת. זה נראה לי חשוד. הרופא שלנו היפנה אותנו לחדר מיון, ופנינו להדסה הר הצופים. לקחו לו נוזל מחוט השדרה ובדיקות דם, והתחילו לתת לו טיפול נגד דלקת קרום המוח". 

הצוות הרפואי של הדסה איתר כי מ' סובל מצמיחה של החיידק בגופו, מצב המחייב להעניק לכל ילדי הגן של מ' ולכל המשפחה טיפול מונע. מדובר בחיידק מסוכן וקטלני הנקרא מנינגוקוק, שהוא אחד החיידקים העיקריים הגורמים לדלקת קרום המוח. "מדובר במקרה נדיר", סיפר ל"ישראל היום" פרופ' יעקב ברקון, מנהל מחלקת ילדים בהדסה הר הצופים. לדבריו, "החיידק גורם לזיהום שמתקדם מהר. חשוב שהמודעות לנושא תהיה גבוהה". 

"מצד אחד נלחצתי, אבל ראיתי שיש שיפור כי הוא קיבל את התרופה. ברוך השם, היה לנו נס", סיפרה האם. "הרופאים של הדסה היו ערניים והצילו את הילד. הגילוי המהיר עזר להתגבר על החיידק המסוכן. הילד היה מאושפז במשך שבועיים ועדיין מקבל תרופות. חשוב לא להילחץ מכל דבר, אבל פצעים סגולים בצורות ובגוונים שונים זה מחשיד. אני רוצה לומר תודה רבה לכל הצוות של הדסה, שעבד במסירות ובמקצועיות. הם הסבירו לנו את המצב, הרגיעו אותנו והיו אכפתיים מאוד כלפינו".  

פרופ' ברקון הדגיש כי "הביטויים הקלאסיים לחיידק הזה הם שהילד נהיה חולה מאוד, עם חום גבוה ופריחה שהולכת ומתפשטת. בכל שנה יש ילדים שנפטרים מהזיהום הזה. אנחנו מדווחים למשרד הבריאות, והם עושים תחקיר סביבתי לראות מאיפה החיידק מגיע ונותנים טיפול מיידי לבני המשפחה ולכל מי שבא במגע ישיר עם החולה. מאחר שאצל ילדים המערכת החיסונית לא מפותחת, הסכנה בקרב ילדים גדולה יותר". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר