זירת התקרית // זירת התקרית

אימה בקמפוס: רצח ב־UCLA בלוס אנג'לס

סגר הוטל על הקמפוס של UCLA שבקליפורניה לאחר שחמוש ירה למוות באדם והתאבד • הסטודנטים המומים: "לקח זמן לקלוט במה מדובר, חשבנו שזה תרגיל"

הקמפוס של אוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס (UCLA) נסגר אתמול למשך שעות ארוכות לאחר תקרית ירי שכללה רצח של גבר בקמפוס והתאבדות של הרוצח באזור בניין ההנדסה של האוניברסיטה הגדולה. 

התקרית החלה לפני השעה 10 בבוקר (שעון לוס אנג'לס) כאשר נשמעו יריות. בעקבות זאת פשטו כוחות גדולים של המשטרה המקומית על הקמפוס, שעבר למצב של עוצר בזמן שרבים מהסטודנטים במקום היו עסוקים בהכנות אחרונות לבחינות הגמר שיתקיימו בשבוע הבא. 

על פי עדויות ראשוניות הרוצח השתמש בשכפ"ץ, אך המניע למעשה הרצח וההתאבדות עדיין לא פורסם. על פי חלק מהעדויות הרוצח השאיר מכתב התאבדות. 

לאחר הירי השתתפו עשרות שוטרים בסריקות נרחבות של הקמפוס הגדול כדי לוודא כי אין תוקפים נוספים וכי היה מדובר בתקרית ירי אחת. שוטרים חמושים ביצעו חיפושים במסדרונות המבנים השונים ואיבטחו את אלפי הסטודנטים שנדרשו להישאר במקומם.

מסוקים של ערוצי החדשות המקומיים תיעדו סטודנטים מלווים על ידי שוטרים לאזורים מאובטחים כשידיהם מורמות. סטודנטים שנאלצו להישאר בכיתותיהם השתמשו בחגורות כדי לאבטח את הדלת מחשש שיורים ינסו לפרוץ לחדר.

סטודנטים שהיו לכודים בקמפוס היו בקשר רציף עם משפחותיהם ועם חבריהם באמצעות הרשתות החברתיות ומסרונים. הסטודנטית מלהיוויש חאן (21) סיפרה כי רצה לתפוס מחסה בספרייה יחד עם סטודנטים רבים אחרים, שם הם התבצרו בחדרי השירותים. משם הם היו בקשר עם משפחותיהם. "קיבלנו מסרים מכל מיני מקומות. אני בסדר, רק הייתי מפוחדת עבורי ועבור חבריי", סיפרה.

נציג של התאחדות הסטודנטים המקומית, רפי סנדס (20), סיפר כי לחלק מהסטודנטים לקח זמן לקלוט כי מדובר בתקרית ירי ובעוצר לאור העובדה שהם מקבלים הודעות שונות שלא קשורות לירי מהמינהל למצבי חירום של האוניברסיטה.   

כשלוש שעות לאחר שהחלה התקרית הכריזה המשטרה על חזרה לשיגרה והנהלת האוניברסיטה הודיעה כי יום הלימודים בוטל ויתחדש למחרת. בארה"ב ישנם נהלים ברורים לתקריות ירי באוניברסיטאות בגלל ריבוי המקרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו