הפיתוח של התלמידים: השקייה "בלי מים"

תלמידי כיתה ט' מכפר הנוער "כנות" זכו במקום הראשון בתחרות "אתגר המים" • המתקן אוגר לחות וטל וכך משקה את הצמח

נבחרת התלמידים שקטפה את הפרס הראשון // צילום: ישראל אלוני // נבחרת התלמידים שקטפה את הפרס הראשון // צילום: ישראל אלוני ,
נבחרת התלמידים שקטפה את הפרס הראשון // צילום: ישראל אלוני // נבחרת התלמידים שקטפה את הפרס הראשון // צילום: ישראל אלוני

תלמידי כיתה ט' בכפר הנוער "כנות" פיתחו מתקן שמאפשר להשקות צמחים מהאוויר - בלי חיבור למקור אנרגיה כלשהו. ההמצאה הייחודית זיכתה את תלמידי הכיתה בתחרות "אתגר המים 2016"  של המכון הוולקני, תחרות העוסקת בפיתוח טכנולוגיות העוסקות במים. תלמידי כפר הנוער ניצחו 17 נבחרות של תלמידים מבתי ספר ברחבי הארץ.

הפיתוח זכה להערכה רבה בשל היותו עצמאי לחלוטין. מדובר במתקן הסופג לחות וטל במהלך הלילה ומעבה את הלחות במהלך היום. המתקן יכול להפיק עד כ- 350 מ"ל מים ביום עבור קילוגרם של סיליקה ג'ל. 

יעודו העיקרי של המתקן שפיתחו התלמידים הוא העשרת השקיה בסביבות מועטות משקעים, ויכול להוות תחליף להשקית העציצים הביתיים. המתקן עמד בתנאי התחרות המחמירים שדרשו פיתוח מיזם ייחודי בטכנולוגיות לטיהור מים, לייעול השימוש במים ולחיסכון במים.

המתקן המשוכלל // צילום: ישראל אלוני

ועדת השיפוט הודתה בסופה של התחרות כי ההחלטה הייתה קשה. "עמדו לפנינו מספר רב של פרויקטים ראויים. איכות המיצגים והפיתוחים הגיעו לרמה מאוד גבוה וקשה היה לבחור. הפיתוח הזוכה בלט בכל זאת וזכה להערכת השופטים", נמסר.

ד"ר חזי יוסף, מנכ"ל כפר הנוער כנות אמר כי "מדובר בהישג יוצא דופן של חטיבת ביניים צעירה שנפתחה בשנת הלימודים הקודמת. כבר בשנת פעילותה השנייה, הצליחה מנהלת חטיבת הביניים זהבית רותם, בסיוע צוות משק טק והעומד בראשו אבי בן שימול, לאתגר את התלמידים ולהציב בפניהם יעדים מדעיים וטכנולוגיים ברמות הגבוהות ביותר". 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לתחרות נגשו 13 תלמידים מכפר הנוער, שנבחרו בשל הצטיינותם בלימודי מדעים. הם זכו לליווי ולסיוע מעמותת "עתיד פלוס" לקידום החינוך הטכנולוגי בישראל. מנכ"ל העמותה, דניאל קובלר,  בירך את התלמידים ואמר להם כי הרצון וההשקעה שגילו ראויים להערכה והבטיח להמשיך ולהשקיע במתן משאבים שיסייעו להעניק לתלמידים כלים ומיומנויות לפיתוח מדעי וטכנולוגי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר