סוכלה הברחת אמצעי לחימה לעזה

צינורות לייצור מרגמות ועשרות מנועים חשמליים למערך המנהרות נתפסו במחסום תרקומיא ליד חברון • המשלוח יועד להגיע לעזה

צינורות לייצור מרגמות // צילום: דוברות משרד הביטחון // צינורות לייצור מרגמות // צילום: דוברות משרד הביטחון

כוחות הביטחון סיכלו הברחה גדולה של צינורות לייצור מרגמות ועשרות מנועים חשמליים למערך התת קרקעי של חמאס ברצועת עזה.

מנועים חשמליים למערך התת קרקעי // צילום: דוברות משרד הביטחון

הבודקים הביטחוניים של רשות המעברים במשרד הביטחון, יחד עם השב"כ, עצרו במעבר "תרקומיא", הסמוך לחברון, משלוח גדול של אמצעים, שיועדו על פי החשד לגורמי טרור של ארגון חמאס בעזה. 

ההברחה הוסוותה על ידי משלוח תמים כביכול של מוצרי טקסטיל ותכשיטים, וכללה אמצעים משמעותיים שהיו עשויים להיות משמעותיים להתעצמות חמאס. 

בודקי המעברים והשב"כ מצאו משלוח שיועד למערך התת קרקעי של החמאס // צילום: דוברות משרד הביטחון 

כוחות הביטחון תפסו מאות צינורות מתכת בקוטר ארבע אינץ' עם הברגות מיוחדות, המשמשים לייצור מרגמות ורקטות וכן עשרות מנועים חשמליים המשמשים את גורמי הטרור למשימות התעצמות שונות, בהן לבניית מערך תת הקרקע.

עוד באתר - המשטרה ממליצה להעמיד לדין את משה איבגי

ניסיון ההברחה שנתפס בתרקומיא יועד לעבור לעזה דרך מעבר כרם שלום. המשלוח הוחרם ונפתחה חקירה לאיתור המעורבים בהברחה.

צילום: דוברות משרד הביטחון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר