אורן חזן מסתבך שוב

שלושה תושבי הרש"פ שעבדו במסעדה שניהל הח"כ תובעים את בעלי המסעדה בטענה שלא דאגו לזכויות סוציאליות בסיסיות

חזן בהסתבכות נוספת // צילום: דודי ועקנין

בית הדין האזורי לעבודה בירושלים קיבל היום (ראשון) את מרבית כתב התביעה שהגישו שלושה עובדים, תושבי הרשות הפלשתינית, נגד מסעדה שנוהלה בעבר על ידי חבר הכנסת אורן חזן (הליכוד).

השלושה הועסקו במסעדה השייכת לחברת :"א.ח.מ תקשורת ויוזמה בע"מ" ונוהלה על ידי חזן. הם הגישו תביעה לתשלומים שונים בגין תקופות עבודתם וסיומן בסך כולל של 295,966 שקלים. עיקר תביעתם נוגעת לפיצויי פיטורים, הלנת שכר וזכויות סוציאליות בסיסיות. אחד מהם אף, תבע הפרשי שכר מינימום.

עוד באתר - לאיש אין מונופול על ערכים

השופט, כאמל אבו קאעוד, החליט לקבל את התביעה בחלקה הגדול, תוך שנקבע כי החברה הפרה את הוראות חוק שכר המינימום לגבי אחד העובדים ונמענה מלשלם להם זכויות סוציאליות בסיסיות.

עדותם של התובעים עשתה על בית הדין רושם אמין, ובית המשפט הגדירה אחידה, רצופה, עניינית, וציין כי כל אחד מהעדים, על אף שלא נכח בעדותו של השני, תמך בעדות של חבריו.

 מנגד, עדותו של מנהל המסעדה דאז, חבר הכנסת חזן, הותירה בבית הדין רושם שלילי. השופט ציין כי חזן הכחיש באופן גורף את תביעותיהם של התובעים וטען כי התובעים המציאו סיפור יש מאין. חזן האשים אותם בהכפשת שמו הטוב. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק  

לעומת זאת, כשהתבקש להתמודד עם קושיות ספציפיות הנוגעות לתשלום זכויות בסיסיות במשפט העבודה המגן לתובעים, מצא עצמו אובד עצות, התחמק ממתן תשובות ברורות, וניסה להרחיק את עצמו מהחזית בטענות כוללניות וסותרות בחלקן.

בית הדין קיבל את רוב התביעה וחייב את החברה הנתבעת בהוצאות בסך 22,500 שקל.

תגובת ח"כ אורן חזן: "הרשות הפלשתינית עומדת מאחורי תביעה, של 3 פלשתינים תושבי השטחים, תביעה שכל חלקי בה היה מסירת עדות בלבד -  ומכאן שמדובר בפארסה שכן אני לא הנתבע בה וגם לא חויבתי לשלמה אך לצערי השופט כאמל אבו קאעוד התעלם מכך. צר לי שכבודו בחר "להתעלם" בתביעה כה רגישה מכך שלא מדובר בעדויות תמימות אלא בעדויות מתואמות של פלשתינים שהופיעו בבית המשפט לאחר שלמדו ותודרכו עליהן במרתפי הרשות הפלסטינית.

עוד הוסיף חזן כי  "תמוה שכבוד השופט אבו קאעוד לא שם את ליבו לעובדה שהתביעה "התעוררה" לאחר יותר מ-4 שנים, ובחר להתעלם מכך שזו תביעה שהרשות עומדת מאחוריה של  פלשתינאים תושבי הרשות, חסרי כל, שהגיעו מצוידים בעורכי דין בכירים בתביעה שכל מטרתה לחבוט פרסונלית כנגד מי שכלל איננו צד לתביעה במטרה לפגוע בחבר כנסת בישראל, שהוא גם תושב אריאל וגם עמדותיו הימניות ידועות היטב"

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר