שבועיים אחרי שנחשף כי ממשל אובאמה הוליך שולל את התקשורת האמריקנית בקרב על הסכם הגרעין ב־2015, מדווחת סוכנות הידיעות אי.פי כי ארגון שעזר לממשל בשיווק ההסכם שילם לגופים שונים, ובהם ארגון השמאל היהודי ג'יי סטריט, כדי ליצור סיקור אוהד עבור ההסכם.
על פי הדיווח, מי שהיה אמון על הקמפיין התקשורתי, סגן היועץ לביטחון לאומי בן רודס, נעזר בקמפיין בקרן אמריקנית רבת אמצעים ששמה Ploughshares Fund, הפועלת לפירוז העולם מגרעין, והיא זו ששילמה לגורמים בתקשורת האמריקנית.
עוד עולה מהדיווח כי הקרן שילמה 100 אלף דולרים לתחנת הרדיו הפופולרית NPR. מדובר בתחנת רדיו שהיא שם דבר בנוף התקשורתי האמריקני ובעלת פריסה ארצית, והיא מקפידה שלא לנקוט קו מערכתי כלשהו בדיווחיה, במיוחד בכל הנוגע לפוליטיקה. לכן סביר שהבית הלבן רצה מאוד שההסכם ישווק באור חיובי דווקא ברשת זו.
זאת ועוד, באי.פי דיווחו כי העברת הכספים לתחנת הרדיו הוגדרה על ידי הקרן בדו"ח השנתי שלה כ"תמיכה בדיווח על ענייני ביטחון, תוך דגש על מדיניותה של ארה"ב בכל הנוגע לגרעין, תוכנית הגרעין האיראנית, מדיניות הביטחון הבינלאומית".
מהדיווח עולה כי בין השנים
2010-2015, החלק הארי של כהונת הנשיא ברק אובאמה, כל העברות הכספים מהקרן לתחנה היו לסיקורים הקשורים לאיראן. בספטמבר דווח כי Ploughshares Fund פעלה באופן הדוק עם ארגון השמאל היהודי ג'יי סטריט כדי לעשות נפשות להסכם. בדיווח ביום שישי נטען כי הקרן אף העניקה לג'יי סטריט 576 אלף דולרים למטרה זו.
גם גופים אחרים, כולל המועצה האמריקנית־איראנית, קיבלו מאות אלפי דולרים. לפי הדיווח, דיפלומט איראני בכיר לשעבר, שהיה שגריר איראן בגרמניה והדובר האיראני בשיחות הגרעין בין השנים 2003-2005, קיבל כ־70 אלף דולר במסגרת עבודתו המחקרית כביכול ב"ניתוח ההסכם".
על פי הדיווח מספטמבר, שבוע לפני שהושג הסכם הגרעין עם איראן בקיץ 2015, "הקרן אירגנה שיחת ועידה למען הבית הלבן בהשתתפות כ־100 פעילים, כדי לקבוע אסטרטגיית פעולה בנוגע לשיווק הסכם הגרעין עם איראן. שני עובדים בבית הלבן השתתפו בשיחת הוועידה", כך נכתב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו