ארגון הטרור חמאס עושה שימוש בדייגים עזתים בכדי להבריח אמצעי לחימה, כך עולה מחקירתו של פלשתיני שנעצר על ידי כוחות הביטחון. היום (שני) הותר לפרסום כי האיש, ג'מאל חסן נעמאן, בן 39 ממחנה הפליטים שאטי שברצועת עזה, נעצר בחודש שעבר בפעולה משותפת של חיל הים, השב"כ והמשטרה.
נעמאן נעצר על ידי חיל הים, לאחר שחרג עם סירתו מתחום השייט המותר. מחקירתו בשב"כ עלה כי במשך תקופה ארוכה היה מעורב בהברחות דרך הים. נעמאן נהג להבריח אמצעי לחימה ואמצעים נוספים עבור חמאס וגורמי טרור נוספים ברצועת עזה.

ג'מאל חסן נעמאן // צילום: תקשורת שב"כ
נעמאן הבריח, בין השאר, תחמושת וחומרים המשמשים להכנת רקטות כמו פיברגלאס נוזלי. חקירת השב"כ העלתה גם מידע אודות תכניות מבצעיות של חמאס בתחום הימי, במסגרתן התכוון ארגון הטרור להסתייע בדייגים לצורך הסוואת פעולותיו.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בנוסף, חקירת השב"כ העלתה מידע רב אודות ציר ההברחות הימיות של החמאס בין רצועת עזה ומצרים, והשימוש שנעשה בדייגים ובמבריחים לאורכו של הציר.
עוד באתר - צפו: צוללנים גילו אוצר מהתקופה הרומיתהמידע שעלה בחקירה זו, כמו גם בחקירותיהם של פעילי טרור של חמאס שנעצרו באחרונה, חושף מימד נוסף מתוך המאמצים הרבים שהחמאס משקיע בהכנות לצורך קידום פעולות הטרור האלימות, הפעם - תוך ניצול ההקלות שישראל מאפשרת לאוכלוסיית הדייגים בעזה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו