משרד הבריאות בודק חשש כי נבדקים שבוצעה להם בדיקת CT בבית החולים משגב לדך והוזרק להם חומר ניגוד במכון בחודש מארס האחרון, נדבקו בנגיף צהבת מסוג C.
ללשכת הבריאות ירושלים התקבל דיווח מבתי חולים בירושלים על חמישה חולים עם תמונה קלינית זהה. משרד הבריאות פתח בחקירה אפידמיולוגית. בית החולים סגר את מכון ה-CT והלקוחות מופנים למכוני דימות אחרים בעיר.
בית החולים משגב לדך פנה באופן יזום לנבדקים הרלוונטיים שביצעו את בדיקת ה CT. לשאלות ניתן לפנות למוקד משגב לדך בטלפון 02-5678536.
בקופת חולים מאוחדת שמפעילה את בית החולים שמגב לדך, שבו מכונים רפואיים שונים, ציינו שכצעד של זהירות מונעת הוחלט לסגור מיידית את המכון והם משתפים פעולה עם משרד הבריאות בחקירה.
"בית חולים שערי צדק זיהה שלושה מקרים של צהבת C חריפה, שכולם עברו CT במשגב לדך. בבדיקה אקטיבית מצאנו עוד שני מקרים אחד בהדסה עין-כרם ואחד בהר הצופים. הצלחנו למצוא שכולם קשורים לתאריך מסויים ושכולם קיבלו יוד בהזרקה", מסביר פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות.
"מכיוון שההדבקה בהפטיטיס C היא בחשיפה לדם ולמוצריו אנחנו חושבים שייתכן שההזרקה קשורה להדבקה. אולי מדובר בחלקים קבועים במזרק. אנחנו עוד לא יודעים להגיד מה בדיוק הסיבה. הבדיקות שלנו יכללו גם את הרופא שהזריק. מדובר באירוע שמוגבל ליום אחד וישנם בסך הכל 12 אנשים שקיבלו חומר ניגוד. ייקח לנו זמן לדעת מה המקור וקשה להוכיח בדיוק מהו", אמר.
הפטיטיס סי מתחילה כמחלה חריפה שמתבטאת בצהבת, עליה באנזימי כבד, כאב בטן וחום. בהמשך התהליך שאורך שנים נגרמת הצטלקות של הכבד עד כדי צורך בהשתלת כבד.
בשנים האחרונות פותחו תרופות שיעילות בכ-99 אחוזים בריפוי המחלה. מדובר בתרופות יקרות מאד בעלות של 80 עד 120 אלף שקלים. התרופות ניתנות במסגרת סל התרופות לכ-75 אחוז מהחולים, אך לכאלו שבמצב קשה. במשרד הבריאות מעריכים שאם יתברר שההדבקה נגרמה כתוצאה מרשלנות יימצא פתרון למתן תרופות לחולים האלו.