הסמנכ"ל שנלחם לתעסוקת בעלי מוגבלויות

פרויקט "מדליק המשואה שלי": אורן הלמן, סמנכ"ל בחברת החשמל שעומד מאחורי "שקע ותקע", פועל בהתנדבות להגדלת מספר בעלי מוגבלויות בשוק העבודה

מוגבלותה של בתו הביאה אותו לעשות שינוי. אורן הלמן // מוגבלותה של בתו הביאה אותו לעשות שינוי. אורן הלמן ,
מוגבלותה של בתו הביאה אותו לעשות שינוי. אורן הלמן // מוגבלותה של בתו הביאה אותו לעשות שינוי. אורן הלמן

מוגבלותה של בתו הביאה אותו לעשות שינוי. אורן הלמן

אורן הלמן (47) מוכר לרבים כסמנכ"ל בחברת החשמל, והאחראי על הקמפיינים של "שקע ותקע". עם זאת, לא רבים יודעים שהלמן התחיל לפני מספר שנים מסע אישי בניסיון לשנות את פני התעסוקה בישראל

הלמן, נשוי למירב ואב לשירה בת ה-7 וליה בת ה-6, שסובלת מלקויות למידה. סיפורה של ליה הוביל את הלמן, יחד עם כמה שותפים להקים את הקהילה הווירטואלית בפייסבוק "סיכוי שווה - שילוב אנשים עם מוגבלויות בתעסוקה"

הקהילה הוקמה מלפני כשנתיים וחברים בה כ-30 אלף איש. מטרת הדף, כפי שנכתב בו, היא "לפעול כל העת וללא לאות, בהתנדבות בלבד, למען שילובם של אנשים עם מוגבלויות בעבודה". עוד נכתב בתיאור הדף כי הדברים נעשים מתוך אמונה אמיתית שכך ניתן להביא לחברה בריאה יותר ולתיקון חברתי "שהמדינה משוועת אליו".

 

חצי מבעלי המוגבלויות מובטלים

פעילות הקהילה מהווה מנגנון של פניות מרוכזות ורצופות לכלל המעסיקים בישראל בשלל המגזרים (הציבורי, הפרטי והשלישי) ובאמצעות פניות ספציפיות למעסיקים בכל הזדמנות שנוצרת. 

"יש בישראל 880,000 בני אדם עם מוגבלויות בגילאי עבודה", מסביר הלמן, "לפי סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסם לפני ארבעה חודשים, 14% מאזרחי ישראל מעל גיל 20 מתמודדים עם מוגבלות תפקודית חמורה. חצי מהם מובטלים, לעומת 19% באוכלוסייה הכלכלית". 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הלמן מוסיף כי "מבקר המדינה קבע בדו"ח שלו מלפני שנתיים שהמשק מפסיד כל שנה חמישה מיליארד שקלים כתוצאה מתת העסקה של אנשים עם מוגבלות. יש עוד 320,000 ילדים עם צרכים מיוחדים, וחשוב מאוד לעזור להם".

 

מנצל את קשריו להעביר חוקים

המתנדבים מעודדים בעלי מוגבלויות ליצור קשר עם מעסיקים ולענות למודעות ולפרסומים המבקשים להעסיק עובדים בכלל ועובדים בעלי מוגבלויות בפרט. 

הלמן, באמצעות קשריו וכישוריו הצליח להעביר חוק המחייב משרדי ממשלה להעסיק עובדים עם מוגבלויות. 

על הצלחת העמוד בפייסבוק אומר הלמן כי פורסמו בו כ-200 סיפורים של בני אדם עם מוגבלויות שמחפשים עבודה. "אנחנו יודעים על כ-110 בעלי מוגבלויות שהתחילו לעבוד בזכות הדף", מציין הלמן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר