ישראל לא לבד: תפתח משרד במטה נאט"ו

אמש הודיע הארגון כי יתיר לישראל לפתוח משרד במטה הארגון בבריסל, כדי לקדם תהליך שבסופו תהפוך לחברה מן מהמניין

מטה נאט"ו בבריסל // צילום: רויטרס (ארכיון) // מטה נאט"ו בבריסל // צילום: רויטרס (ארכיון)

ישראל עשתה אמש צעד נוסף וחשוב לקראת חברות בברית נאט"ו. אמש הודיע הארגון כי ירשה לישראל לפתוח משרד במטה בבריסל, כדי לקדם תהליך שבסופו תהפוך לחברה בארגון. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

נאט"ו הוא ארגון בינלאומי, שבו חברות ארה"ב, קנדה, מדינות אירופיות החברות באיחוד האירופי וכן מדינות אחרות. 

הברית מחייבת את כל המדינות החברות בה לסייע למדינה החברה בברית, אם היא מותקפת. 

"אני מברך על הודעת נאט"ו, זהו צעד חשוב המסייע לביטחון ישראל", כתב ראש הממשלה בנימין נתניהו בהודעה שפירסם אמש. 

עוד הוסיף נתניהו כי "זו עדות נוספת למעמדה של ישראל ולרצון של גורמים רבים לשתף אתנו פעולה בתחום הביטחון". בישראל הזכירו כי הודעת הארגון מגיעה לאחר מאמץ דיפלומטי ישראלי ממושך, ובסיוע ארה"ב, קנדה, גרמניה ומדינות אירופאיות נוספות.  

ההודעה מגיעה לאחר מאמץ ישראלי ממושך ובזמן חשוב, כאשר חברות נאט"ו מנהלות מאבק משותף נגד הטרור ולהגברת היציבות האזורית. יחד עם ישראל זכו גם ירדן ובחריין לזכות דומה, ומאחר שמדובר בשתי מדינות מתונות בעולם הערבי, מתחזקת הקואליציה המתונה בעולם הערבי, כדי לשתף פעולה נגד הציר הקיצוני באזור. המצב הגיאו־פוליטי באזור ואיום הטרור הג'יהאדיסטי, מגבירים ללא ספק את חשיבות המהלך. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר