פייסבוק מתכננת לאפשר לחברות תעופה, בנקים וחברות מסחריות נוספות לשגר באמצעות אפליקציית WhatsApp מסרים פרסומיים חד כיווניים ללקוחות, כך דווח באתר The Information. זהו צעד רשמי ראשון שנועד למשוך מפרסמים לאפליקציית המסרים הפופולרית, שנרכשה בשנת 2014 ב-19 מיליארד דולר, למרות שלא הייתה לה תוכנית עסקית להפקת רווחים.
כשהושקה האפליקציה כתבו המייסדים כי בשום שלב לא ישולבו בה פרסומות. בשנת 2012 חזרו על המסר הזה בבלוג הרשמי של החברה. בבלוג כתב מייסד החברה, יאן קום, כי "פרסום איננו רק הפרה אסתטית, עלבון לאינטליגנציה והפרעה של קו המחשבה".
חתיכים וחומוס: הסברה ישראלית חדשה?
"בכל חברה המוכרת מודעות, חלק משמעותי מצוות המהנדסים מבלה את רוב זמנו בכריית מידע, כתיבה של קוד טוב יותר, כדי לאסוף את כל המידע הפרטי שלכם, לשדרג את השרתים שמאחסנים את כל המידע ולוודא שהכל נאסף ומפולח ונארס, ובסוף היום התוצאה היא שכל זה היא באנר קצת שונה בדפדפן שלך או בטלפון. זכרו, כשיש פרסום, אתה, המשתמש, הוא המוצר", נכתב עוד בבלוג.
אבל בינואר השנה ויתרה WhatsApp על דמי המנוי בסך דולר לשנה שגבתה ממנויי אנדרואיד (למשתמשי אפל זה היה תמיד בחינם), והיא מאפשרת שימוש באפליקציה ללא תשלום, ולכן נותרה ללא מקור הכנסה.
השירות החדש של דחיפת מודעות יהיה מוגבל, ובשלב הראשון החברות המסחריות יוכלו לשלוח מסרים רק ללקוחות שיביעו נכונות לקבל את המסרים הפרסומיים מתוך האפליקציה. בשלב מאוחר יותר השירות יכלול לא רק מסרים מילוליים כמו ב-SMS אלא תוכן עשיר, שיכלול כרטיסיות קטנות, מעין באנרים, שניתן להקליק עליהם ולהגיע למסרים נוספים.
פייסבוק מנסה לייצר הכנסות לא רק מ-WhatsApp אלא גם מאפליקציית המסרים שלה (המסנג'ר). הרשת החברתית הפכה למרכז היצירה של תוכן באינטרנט, והיא מנסה ליצור הכנסות מהשימוש בתוכן העשיר שנאגר בשרתים שלה, כשהיא ממקדת את התוכן בצורה האופטימלית ביותר.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו