מי שהגיע הערב (ד') לארנה, יכול היה לחשוב שמדובר בעוד פעילות משפחתית נינוחה של חול המועד. עמדות לאיפור, מכירת מזכרות ופינות יצירה קיבלו את פני הילדים, ועל הפרקט נצפו שחקני הפועל ירושלים בטיול משלהם, עם 77:99 על עירוני נהריה חסרת האונים, ועם ניצחון תשיעי רצוף, ובכך הבטיחו את המקום הראשון ואת קיום הפיינל פור בארנה.
למעשה, גם על הפרקט הילדים נהנו. רפי מנקו פתח בחמישייה במקומו של ליאור אליהו שנחבל בפניו במשחק נגד אילת, והחזיר עם דאבל פיגרס. גם איגור מאיור נהנה מגארבג' טיים ארוך במיוחד וצלף 9 נקודות.
נהריה הגיעה בלי השחקן הכי טוב שלה, ריצ'ארד האוול, ונכנעה ללא תנאי כבר מההתחלה. הירושלמים של דני פרנקו רצו, קלעו באחוזים טובים ושיתקו את משחק ההתקפה של הצפוניים לחלוטין.
אבל הסיפור של הערב הוא העובדה שירושלים הבטיחה את המקום הראשון. הפעם הקודמת והיחידה שזה קרה היתה לפני 17 שנה, בעונת הפיצה המפורסמת ב־98/99. אז, ירושלים הפסידה רק פעמיים כל העונה - שתיהן למכבי תל אביב. 17 שנה קדימה, וירושלים מסיימת עונה סדירה בפסגה ועם מאזן מושלם נגד היריבה בצהוב. הזמנים השתנו.
יותם הלפרין אמר בסיום המשחק: "זה מאוד לא מובן מאליו שהבטחנו את המקום הראשון, ועוד שלושה מחזורים לסיום. היתה לנו עונה מלאת עליות ומורדות, אבל עם השינוי המנטאלי שקרה לנו, יחד עם איליי הולמן שמוסיף לנו המון, אנחנו בדרך הנכונה".