מד"א יטפל בחשודים אחרי אישור מפקד

בעקבות הירי במחבל המנוטרל: הנחיה חדשה תשנה את המצב הקיים, שבו צוותי מד"א לא מטפלים במחבלים עד שמגיע חבלן

האירוע בחברון. הפקת לקחים // צילום: אי.אף.פי // האירוע בחברון. הפקת לקחים // צילום: אי.אף.פי ,
האירוע בחברון. הפקת לקחים // צילום: אי.אף.פי // האירוע בחברון. הפקת לקחים // צילום: אי.אף.פי

המראות מעוררי המחלוקת של המחבל מחברון שמוטל פצוע דקות ארוכות בלי שאיש יתקרב אליו, ואז נורה על ידי חייל צה"ל אלאור אזריה, הביאו לשינוי הנהלים במד"א.

בעקבות המקרה החליטו בארגון כי בפיגועים ביו"ש המפקד הצבאי באירוע הוא זה שייתן לצוותים הרפואיים אישור מהיר יותר שהחשוד אינו ממולכד וניתן לגשת לטפל בו. זאת בניגוד למצב היום, שבו הצוותים ממתינים לחבלן משטרתי ולעיתים ביהודה ושומרון משך ההגעה מתארך.

על פי הנוהל, שאותו פירסם חוטר אטיאס, קצין בטיחות ארצי במד"א, כוחות מד"א ייגשו לטפל בפצוע לאחר שאנשי צבא ימששו את גופו של המחבל, יורידו ממנו מעיל או ז'קט (אם ישנם) ויוכרז שבטוח לגשת אליו ("זיכוי").

לאחרונה נפגשו מנכ"ל מד"א אלי בין ואלוף פיקוד המרכז רוני נומה ודנו בין היתר בנושא הטיפול בחשודים כמפגעים. במד"א טיפלו ביותר מ־400 נפגעים באזור יו"ש בגל הטרור האחרון ובארגון מעריכים שהנוהל החדש יסייע לתת טיפול מהיר יותר לחשודים כמפגעים.

ממד"א נמסר: "מדובר בהנחיה לצוותי הרפואה של מד"א הפועלים בגיזרת פיקוד מרכז שנתון באחריות צה"ל. ההנחיה נועדה לאפשר גישה בטוחה ומהירה לטיפול בנפגעים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר