ניתוח נדיר בבית החולים הדסה מנע שיתוק לכל החיים מילד בן 3 מעזה. הילד שוחרר לביתו כשהוא הולך על רגליו.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
סלימאן (3) סבל מגידול שפיר נדיר בבית החזה, שלא רק הפריע לנשימה אלא אף גרם לעיוות בעמוד השדרה הצווארי שלו ולמוגבלות בתנועה, ולסיכון לשיתוק בפלג הגוף התחתון בעתיד.
מדובר במקרה שרק בודדים מסוגו דווחו בעולם וכנראה מדובר במקרה הראשון בארץ. בבית החולים הדסה החליטו לקבל על עצמם את אתגר הטיפול בסלימאן וביצעו טיפול דו־שלבי. בשלב הראשון נעשתה "מתיחה" של השלד בעזרת משקולות, כדי להקל על הגישה למקום. בהמשך בוצע ניתוח לכריתת הגידול, שלחץ על עמוד השדרה הצווארי והיה עלול בכל רגע לפגוע בעצבים ולגרום לשיתוק. במהלך הניתוח המורכב, שנמשך 6 שעות, הוסר חלקו של הגידול שעטף את חוט השדרה, הוסר חלק מהגידול בתוך עמוד השדרה והוסרה גם אחת החוליות.
"מדובר בניתוח נדיר לא רק ברמה הארצית - אלה ברמה העולמית", מסביר ד"ר יהושע שרודר, מנתח בכיר ביחידת עמוד השדרה בהדסה. "אין כמעט תיעוד על ביצוע תיקון ברמה זו בעולם וללא ספק זה ניתוח ראשון מסוג זה בארץ. הילד, שהגיע להדסה עם קשיי תנועה בולטים עקב העיוות, היה זקוק גם להשגחה קפדנית על דרכי הנשימה בשל הגידול המפושט מבית החזה ועד חוליות הצוואר. יישרנו את עמוד השדרה, הורדנו את הלחץ מעמוד השדרה באמצעות כריתת הגידול סביב ובתוך עמוד השדרה", מפרט ד"ר שרודר.
"גידול בעמוד שדרה צווארי הוא נדיר מאוד בילדים", ממשיך ד"ר שרודר, "ורוב הילדים שבטיפולנו בארץ לא מגיעים למצב כזה שבו הגידול כל כך גדול. הילד הזה היה כחוט השערה ממצב של שיתוק. הגידול היה במרחק שני מילימטרים מחוט השדרה. הוא מהר מאוד היה עלול למצוא עצמו בכיסא גלגלים".
לטיפול היו שותפים ד"ר ליאון קפלן, מנהל יחידת עמוד השדרה במערך האורתופדי בהדסה, וד"ר מוני בניפלא, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה ילדים. "לאחר הניתוח המוצלח נראה בבירור כי יכולת התנועה של הגפיים אצל הילד השתפרה, אך עדיין צריך להגן על צווארו עם צווארון מגן, עד להתאוששות מלאה ובהמתנה לניתוח החזה המתוכנן בחודשיים הקרובים, על מנת להסיר את יתר הגידול מבית החזה שלו", מסביר ד"ר בניפלא.
הילד שוחרר מאשפוז כשהוא הולך על רגליו ובמצב טוב, אביו של סלימאן אמר: "הצוות בהדסה סייע לנו במאור פנים והרופאים - נראה שהם מחוללי ניסים - בעזרת אללה. באמת, הרבה תודה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו