ועדת האיתור של נבחרת ישראל סיימה לראיין את חמשת המועמדים לאימון הנבחרת וההחלטה בנושא לא תתקבל היום. הוועדה תתכנס שוב מחר ב-10:30, אז צפויה להתקבל החלטה.
המועמדים החלו להגיע למשרדי ההתאחדות לכדורגל משעות הבוקר. המאמן הראשון שהגיע להתראיין היה ניר קלינגר, המחזיק ברזומה עשיר על הקווים ונחשב לאחד המאמנים המנוסים הנמצאים כיום בשוק. לאחר מכן נכנסו רן בן שמעון, שפתח את העונה במכבי פתח תקווה; אלישע לוי, שלא לקח על עצמו קבוצה בתקופה האחרונה בכדי לפנות את עצמו למדים הכחולים לבנים; אלי אוחנה ואחרון נכנס צעיר המאמנים, גיא לוזון.
ניר קלינגר התייחס לעצם היותו מועמד ואמר: "אני חושב שזה כבוד קודם כל להתמודד על התפקיד הזה. בלי שום קשר אני אף פעם לא שם לב למה שכתוב בתקשורת כי זה מונע מאינטרסים מסוימים, כל אחד והעניינים שלו. אני בא לתת את המשנה שלי ומה שאני חושב. הייתי בסך הכל 11 שנה בנבחרת ישראל, מתוך 83 משחקים שלי 50 כקפטן ואני מכיר טוב את מה שנקרא נבחרת ישראל וזה מה שאני הולך להגיד לחברי הוועדה והשאר מה שצריך לקרות יקרה והכל יהיה בסדר, גם אם כן וגם אם לא, הכל באהבה ובשמחה".

קלינגר: "הנבחרת היא חלון הראווה של הכדורגל שלנו" // צילום: דני מרון
קלינגר ששיחק כעשר שנים בנבחרת ואימן בכל מועדוני הפאר בארץ נשאל לאחר מכן, האם הוא מאמין שהתפקיד יהיה שלו בסופו של דבר, על כך השיב: "זה לא תחרות וכל אחד צריך להבין שאנחנו מדברים על נבחרת ישראל, זה חלון הראווה של הכדורגל שלנו, לצערי בשנים האחרונות זה לא נמצא במקום שאני חושב שזה צריך להיות וזה מה שאני הולך להגיד. מעבר לזה אין לי מה להוסיף".
כאשר קלינגר נשאל על האפשרות לעבוד בצוותה עם מאמן נוסף התחמק מעט והשיב: "את כל מה שיש לי להגיד אני אגיד בחדר למי שצריך לשמוע, יש פה אנשים שמכירים אותי הרבה שנים נבחרת ישראל בשבילי היא מעל הכל".
לאחר הראיון שלו, אמר קלינגר: "היה כיף, העברתי את מה שרציתי להעביר, מה שחשוב לי להגיד, היתה אווירה טובה והכל טוב". על מה התרחש ממש בתוך הראיון ענה המאמן: "הכנתי מצגת, היתה שיחה עם האנשים, שאלו שאלות, דיבורים, הכל רגיל". על החלטת ועדת האיתור הוסיף: "לדעתי הם עוד לא קיבלו החלטה". לסיכום השיב על סיכוייו לקבל את המשרה: "אני חלש מאוד באחוזים".

בן שמעון. מודע לביקורת כלפי הועדה
לאחר קלינגר נכנס רן בן שמעון, שאימן את מכבי פתח תקווה עד לפני כחודשיים והציע את עצמו למשרת המאמן. בן שמעון יצא מהשיחה וסיפר: "היה נחמד מאוד, אני יודע שיש הרבה מאוד ביקורות כלפי הועדה הזו, זה נראלי לגיטימי לדבר עם המועמדים, שאלו אותי שאלות ענייניות, עניתי מה שאני חושב, מה שהיה בפנים אנחנו נשמור לנו, לגיטימי לשאול על החזון שלנו, באתי לפה בגאווה".
אלישע לוי, שסומן כמועמד הבכיר לקבלת התפקיד, התייחס לשיחה שערך עם הוועדה: "הצגתי בפני הועדה את החזון שלי ואני מאוד מקווה שזה יקרה, מה שאני יכול להגיד שהשנה סימנתי את נבחרת ישראל ואני מאוד מקווה שזה יקרה, שאלו אותי מכל וכל, צריך להמתין בסבלנות".
לאחר מכן נשאל האם יפגע אם לא יקבל את המשרה ואמר: "אני מאוד מקווה שאני אזכה".כשנשאל האם זהו ג'וב חלומותיו ענה: "זה מה שאמרתי בכל הזדמנות שאני רוצה לאמן את הנבחרת".
קצת אחרי השעה 16:00 יצא אחרון המועמדים, גיא לוזון, אולם הוא לא הסכים לשוחח עם כלי התקשורת שנכחו במקום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו