אוכל בבגדי חג

בפסח אנחנו מרעננים את המזווה וממלאים אותו במוצרים כשרים • יצרניות המזון השונות מנצלות את ההזדמנות ומשיקות טעמים חדשים • בדקנו את הבציר השנתי, ולמזלנו לא נשארנו רעבים

חגיגת מונוסודיום גלוטמט // חגיגת מונוסודיום גלוטמט

אפשר כבר להריח את חג הפסח, ויש מי שמשגר לרשתות השיווק מגוון מוצרים חדשים, שיביאו משב רענן למקררים ולמזווה שלנו. בדקנו במערכת עשרה מוצרים בטעמים ובמרקמים חדשים. את חלקם אהבנו, אחרים גרמו לנו להתגעגע למצות.

חטיף צ'יפסי // אסם

דבר החברה: החטיף המוכר משיק טעמי שמנת־בצל ומקסיקני דבר הנסיינים: הטועמים נהנו לרוב מהחטיף. טעם השמנת־בצל זכה לרוב התשבחות, בשל המליחות והטעם העדין. המקסיקני קצת יותר פיקנטי, ולחלק מהטועמים הזכיר קצת אבקת מרק. 

המחיר: 3.40 ש' ל־50 גרם

השורה התחתונה: יש מה לנשנש

פירורי קורנפלקס ללא גלוטן // סוגת

דבר החברה: המוצר הוא תחליף הולם לפירורי לחם - וללא הטעם של קמח מצה. דבר הנסיינים: הפירורים פריכים, שומרים על מרקמם ולא נשרפים בטיגון. המוצר בטעם תירס קל וכמעט ניטרלי, כך שבשימוש כציפוי לשניצל מומלץ להוסיף מעט מלח. 

המחיר: 6.90-5.90 ש' ל־250 גרם

השורה התחתונה: עושה את העבודה, אבל אין על קמח מצה בשניצל

עד חצות + // עלית

דבר החברה: ביסקוויט פתי בר בציפוי שוקולד מריר ושבבי קוקוס דבר הנסיינים: גם מי שלא אוהב שוקולד מריר התלהב. גם בנגיסה וגם בטעם לא מורגש שהעוגייה היא מוצר כשר לפסח. 

המחיר: 13.90 ש' ל־165 גרם

השורה התחתונה: החבילה מסתיימת מהר, עוד לפני חצות

תערובת להכנת מאפה שמרים // אסם

דבר החברה: פתרון למאפים טעימים בפסח, ללא גלוטן דבר הנסיינים: הכנו לחמניות ומאפי שמרים מתוקים ומלוחים. לתערובת יש להוסיף ביצים, חלב או מים, סוכר ומלח. הטעם מעולה - לפחות מייד לאחר האפייה. כשהם מתקררים, המאפים מתקשים. 

המחיר: 10 ש' ל־350 גרם 

השורה התחתונה: טעים, אבל צריך להוסיף הרבה תוספות לתערובת. רצוי לאפות בדיוק לפני האכילה ולא מראש

ממרח טחינה עם שוקולד משומשום מלא // אחווה

דבר החברה: חלופה בריאה יותר לממרח השוקולד המסורתי, שמכילה 42% טחינה משומשום מלא והיא בעלת ערכים תזונתיים גבוהים דבר הנסיינים: הטחינה דומיננטית, המתיקות עדינה מאוד.

המחיר: 12.90-11.90 ש' ל־400 גרם

השורה התחתונה: ילדים שאוהבים מתוקים יצטרכו להתרגל

חרוסת // תמר כנרת

דבר החברה: חרוסת במתכון ייחודי שמכיל תמרים, תפוח עץ, אגוזים, יין אדום ותבלינים דבר הנסיינים: טעמנו והתאכזבנו. מדובר בממרח חלק שמכיל הרבה סוכר, מתוק יתר על המידה ושאר המרכיבים לא מורגשים. 

המחיר: 12 ש' ל־250 גרם

השורה התחתונה: כבר עדיף מרור

פריכיות עם תחתית שוקולד לבן // אנרג'י

דבר החברה: שטראוס משיקה מהדורה מוגבלת של פריכיות אורז מלא ב־19 קלוריות לפריכית דבר הנסיינים: בניגוד למוצר הקודם, כאן הרגשנו מתיקות יתר. אל תתפתו לחשוב שמדובר במוצר דיאטטי. 

המחיר: 7.80 ש' לשקית של 70 גרם

השורה התחתונה: לא למי שרוצה לשמור על המשקל

גפילטע פיש // תומר 

דבר החברה: מתכון חדש של קציצות שמוכנות להגשה, ללא גלוטן וללא חומרים משמרים דבר הנסיינים: הטעם סביר ולא דחוס מדי, ואף על פי שלא מדובר בתחליף לדבר האמיתי, אפשר להגישו לשולחן ללא חשש. 

המחיר: 13.90 ש' לצנצנת של 555 גרם (7 קציצות)

השורה התחתונה: אל תשכחו את החזרת בצד

•   •   •

קינוחים כשרים

רולדין 

טעמנו: עוגה עגולה ששמה "גולד שוקולד פרווה", הכוללת ביסקוויט שוקולד, מוס שוקולד קרמל וקרמו פרלינה בעיטור 3 מקרונים שוקולד זהב המסקנות: המראה החיצוני שלה הלהיב אותנו מאוד, גם הטעם היה טוב ולא הורגש כי מדובר בעוגת פרווה כשרה לפסח. אהבנו פחות את העובדה שהבצק בפנים מתפורר מעט ויבש בפה

המחיר: 139 ש' לעוגה בקוטר 19 ס"מ

השורה התחתונה: ככה מסיימים סדר

 

ארקפה 

טעמנו: מארז עוגיות תמרים וקוקוס ומארז עוגיות בראוניז המסקנות: למרות החשש הראשוני, לא יכולנו להפסיק לטרוף את החומיות, והיו כאלה שאמרו שהן אפילו טובות יותר מהגירסה הרגילה במשך השנה. עוגיות התמרים והקוקוס היו מתוקות במידה, אך רבים ציינו כי הקוקוס מיותר

המחיר: 39 ש' למארז עוגיות ריבועי תמרים או מארז בראוניז; 43 ש' לפס עוגת שוקו אספרסו, שתענוג להגיש לצד הקפה

השורה התחתונה: אל תפסיקו כשייצא החג

מיקי שמו

טעמנו: טארט "אופרה צרפתית" עשוי שכבת ביסקוויט רך, גנאש שוקולד וקרם קפה. כמו כן טעמנו טארט שוקולד חלב ואגוזי לוז המסקנות: גם כאן לא הורגש כי מדובר בעוגות כשרות לפסח. את טארט אגוזי הלוז אהבנו אפילו יותר. הוא נמס בפה והותיר בנו רושם בזכות מראהו היוקרתי ועיטורי קרם השוקולד־חלב וביסקוויט אגוזי הלוז. 

המחיר: 59 ש' לפס "אופרה צרפתית" או לפס טארט שוקולד חלב ואגוזי לוז

השורה התחתונה: קצת קשה לעצור אחרי שמתחילים

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר