טיפול בהלם

במדריד מתאוששים מההפסד 2:0 לוולפסבורג בצ'מפיונס ומאמינים שהכל יסתדר בגומלין • בשבת אייבר תתארח בברנבאו • ברצלונה לא יכולה להרשות לעצמה לאבד נקודות נגד ריאל סוסיאדד

צילום: AP // רונאלדו. ניצחון בקלאסיקו? מי זוכר

ריאל מדריד היא כמו רכבת הרים של רגשות. אם לפני הקלאסיקו היא היתה בלי מורל והגיעה ברגשי נחיתות למשחק מול ברצלונה, ביום ראשון בבוקר היא הרגישה הקבוצה הטובה בעולם. היום זה כבר נראה אחרת. 

20 הדקות האחרונות בקאמפ נואו, שסגרו את המהפך ונתנו לריאל ניצחון בקלאסיקו, העניקו לה גם ביטחון רב. אולי רב מדי. יממה לאחר ההפסד המשפיל בגרמניה 0:2 לוולפסבורג במשחק הראשון ברבע גמר ליגת האלופות, הביקורת הקשה תפסה את הרכבת בצלילה חריפה למטה. 

בזמן שבמועדון שידרו מסרים של תקווה לקראת הגומלין, בתקשורת נשמעה בעיקר דאגה. לא כל כך בגלל המשחק, כי רוב המבקרים סבורים שהקבוצה של זינדין זידאן יכולה להשלים מהפך בסנטיאגו ברנבאו מול קבוצה חסרת ניסיון באירופה, אלא יותר בגלל החולשה ההגנתית שנראתה בהפסד.

העורך של "אס", אלפרדו רלניו, הודה בעצב שריאל נראית כמו בארסה של העבר - שמחתה מסתכמת בניצחון בקלאסיקו. "ההתלהבות מהמשחק בקאמפ נואו התפוררה", כתב בטור שכותרתו היתה "רע, רע, רע". ביקורת הוטחה בגישת השחקנים ובהחלטה של זידאן לשחק עם דנילו במקום עם קרבחאל. 

דרקסלר חגג על הברזילאי ושימח לא רק את סוכנו, כי ערכו עלה בעשרות מונים, אלא גם גרם לגעגועים לקרבחאל.  

"כשאין אינטנסיביות וריכוז, זה מה שקורה. אנחנו כאובים כי תמיד כואב להפסיד, אך יש הזדמנות לשנות את זה", אמר זידאן, שאם בשבת קיבל פרחים על ניהול המשחק, שלשום כבר עורר ספקות.

בתקשורת הגרמנית אין מילים כדי לתאר את מה שמוגדר כ"לילה גדול". "ריאל נטרפה על ידי הזאבים" היתה אחת הכותרות.

התקשורת בברצלונה לא התאפקה, וברגע האחרון החליפה את הכותרות שהיו מוכנות לסוארס. "ספורט" היה האכזרי, כשבכותרת נכתב "ברוכים הבאים לוולפסבורג", ובכותרת המשנה התייחסו למדרידיסטים כאל תיירים.

ריאל, אתלטיקו ובארסה יחזרו בשבת לליגה עם הסכנה שמחשבות על הצ'מפיונס יעלו להן בנקודות יקרות. אייבר תתארח בברנבאו (17:00, שידורים בערוץ ONE) בחשש להפוך קורבן לזעם של ריאל. הדאגה בריאל היא המצב של קארים בנזמה הפצוע. 

אתלטיקו חוזרת לקטלוניה כדי להתמודד מול אספניול (19:15), וברצלונה שאחרי הקלאסיקו לא תרשה לעצמה לאבד נקודות נגד ריאל סוסיאדד (21:30) במגרש שאשתקד גרם למשבר הגדול והיחיד של לואיס אנריקה, עם הפסד והדחתו של מסי לספסל. המאני טיים האמיתי של שלוש הקבוצות יגיע באמצע השבוע. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר