דרכי פעולה די פשוטים . מתקפת סייבר של אנונימוס // צילום מסך // דרכי פעולה די פשוטים . מתקפת סייבר של אנונימוס // צילום מסך

איך תתגוננו מפני מתקפת הסייבר של "אנונימוס"

היום (חמישי) צפויה להתחיל מתקפת הסייבר של "אנונימוס" על אתרי אינטרנט ישראלים • "מדובר במתקפות סייבר די פשוטות, שניתן במספר צעדים להדוף" • עומר כהן, מנהל תגובה ב-IL-cerf, מסביר כיצד ניתן להגן על האתרים הישראלים

זו השנה השלישית שארגון אנונימוס הכריזו יתקיפו אתרים ישראלים, כאות הזדהות עם המאבק הפלשתיני. "בשנת 2013, ב-7 באפריל, ערב יום השואה, ארגון אנונימוס החליט לפתוח במתקפת סייבר כללית נגד אתרים ישראלים", מספר עומר כהן, מנהל תגובה לאירועים  ב-IL-cerf, על המתקפה הראשונה של קולקטיב הסייבר הבינלאומי. היום (חמישי), כך עפ"י האיומים שהפיצו חברי "אנונימוס" ברשת, יתקיפו שוב אתרים ישראלים. 

מגישה: ליטל שמש // צילום: דורון פרסאוד // איפור: הגר נחמיאס

עפ"י כהן, ארגון אנונימוס מורכב מקהל גדול של האקרים ממוצעים, הפועלים בשיטות יחסית פשוטות: "הם תוקפים בעיקר אתרים לא מאובטחים, המתקפה הזו היא בעיקר צעד תדמיתי, יותר תקשורתית". 

בשנים הקודמות, תקפו "אנונימוס" בעיקר אתרים קטנים של עסקים פרטיים המחזיקים באתרים תדמיתיים, אתרי קניות קטנים וככלל אתרים שאין להם את האמצעים להגן על עצמם. "אנחנו מקימים חמ"ל ומטפלים בכל ההתקפות האלו", מתאר כהן את הדרך של האתרים הישראלים להגן על עצמן, "אנחנו מקבלים פניות מאתרים קטנים, ומטפלים בהם, בודקים מה הנזק שנגרם להם ואיך מתקנים את זה". 

מסתבר כי נכון להיום, המתקפות של ארגון "אנונימוס" לרוב לא דורשות התערבות של חברת אבטחת מידע, וניתן למנוע את המתקפות הללו בדרכים פשוטות יחסית, כאלו שכל אדם עם ידע בסיסי במחשבים יכול לעשות: "היום אפשר להגביר אבטחה ברוב האתרים, אפשר להתקין סיסמא נוספת". 

"יש כעשרה מתכנתים שעובדים בחמ"ל, ויש מתנדבים שמסייעים במתקפות האלו", אומר כהן, ומוסיף: "חוץ מהמתנדבים, אנחנו עובדים עם חברות ישראליות שמסייעות לנו ביום הזה". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו