המפכ"ל, רב ניצב רוני אלשיך, יוצא בחריפות כנגד תרבות ההדלפות במשטרה. במהלך כנס לשכת עורכי הדין באילת אמר המפכ"ל: "המשטרה הכריזה רק על נושא אחד טאבו שהוא הדלפות מחקירה. אני משלם על זה מחיר אישי, אבל לא מוכן להישבר. לא נדליף מחקירה זה מאוד פופולרי לייצר כותרות. הדלפות מחקירה פוגעת בכבודו של האדם".
המפכ"ל התייחס גם להתנהגות הקצינים והשוטרים בתוך הארגון. לדבריו, "גם שוטר צריך שוטר, ולכן פיתחנו אסטרטגית מניעה בתוך המשטרה". לדבריו, במשטרה קיים מבדק ממחושב המסמן אם יש בעיות שונות בקרב השוטרים והקצינים, ובמידה ועולה חשד כזה - הקצין או השוטר נשלח לבדיקת פוליגרף.
בדבריו בכנס המפכ"ל ציין כי המשטרה עוברת מהפכה בכל הנוגע ליחס אל האזרחים, שכיום אינם מאמינים בארגון. "רוב מבצעי העבירות הם אזרחים נורמטיבים", אמר המפכ"ל. לדבריו, קיים הבדל בין "עבירות של אזרחים נורמטיבים לבין עבירות של עבריינים". הוא הדגיש הוא רואה סכנה בכך ששוטר יופיע מול אזרח נורמטיבי כמו שהוא מופיע מול עבריין.
"אנחנו לא מחפשים עצורים, כתבי אישום או בתי משפט", אמר אלשיך, "אנחנו רוצים להעלות את נורמת הציות לחוק, וככל שנפתח את הרעיון הזה, בסופו של דבר נייצר חברה יותר טובה ולא רק רחוב נקי מכאלה שעוברים על החוק"
"למשטרה יש את היכולת לשנות את הנורמות כי איננו רוצים לראות את האוכלוסייה בתוך הכלא", אמר המפכ"ל. עוד אמר אלשיך בדבריו כי לציבור בישראל אין אמון במשטרה: "כשאזרח עומד ברמזור ומכונית עבריין מתפוצצת, הוא שואל איפה המשטרה". לדבריו, למרות שברחבי העולם זוכה המשטרה להערכה עצומה, ההישגים הגבוהים כמעט ואינם משפיעים על אמון הציבור.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
המפכ"ל הדגיש כי המשטרה אינה מסוגלת לתפקד בלי אמון הציבור. לשם כך, ציין אלשיך, המשטרה נמצאת בימים אלה בעיצומה של מהפכה בנושא. "הציבור רוצה בכל רגע ורגע שהמשטרה תהיה בשבילו לכן חשבנו להפוך את התפיסה של השיטור הקלאסי", אמר המפכ"ל.
לדברי המפכ"ל, בכל אזור בארץ האזרחים מוטרדים מעניינים אחרים, ועל כל אחת מתחנות המשטרה "לפנות משאבים לטיפול יזום בבעיות שמטרידות את האזרח. אנו מקדשים את השונות בין הטריטוריות".
"בסוף תהליך של שיח נסמן בכל טריטוריה שלוש בעיות עיקריות המטרידות את האוכלוסיה – ובהן נטפל", אמר אלשיך.