ארגזי קרטון המכילים בשר מקולקל // צילומים: חטיבת דוברות המשטרה // ארגזי קרטון המכילים בשר מקולקל // צילומים: חטיבת דוברות המשטרה

המשטרה בעקבות שרשרת המזון

פרשת הבשר המוברח ממשיכה להכות גלים • הרשויות החרימו עוד 20 טונות בשר • החוקרים: נבדוק אם המסעדנים העלימו עין מהמחיר הנמוך • השף חיים כהן: "הפכו אותנו לשעיר לעזאזל"

חוקרי היחידה המרכזית של מחוז ש"י, בשיתוף עם אנשי יחידת הפיצו"ח של משרד החקלאות, וחוקרי רשות המסים, ממשיכים בחקירת רשת הברחות הבשר מהשטחים לישראל, אשר על פי החשד מכרה והפיצה בשר למסעדות מובילות בארץ. 

אתמול התבצעו פשיטות על מספר מסעדות ומפעלים בצפון הארץ, בעיקר במגזר הערבי. במשטרה חושדים כי רשת ההברחות מכרה את הבשר הלא ראוי גם למפעלים רבים במגזר הערבי. בפשיטות אתמול נתפסו כעשרים טונות בשר.

כך למשל בכפר כנא בגליל החרימו הכוחות כ־12 טונות של בשר פסול למאכל אדם שמקורו לפי החשד ברשות הפלשתינית והוא נשחט מבעלי חיים שונים כגון גמלים, סוסים ואף חמורים. בעל המפעל עוכב לחקירה. 

בנוסף מתמקדים החוקרים בחברי הרשת, ישראלים ופלשתינים, ובקביעה מה היה תפקידו של כל אחד בהיררכיה. מעצרם של החשודים העיקריים בפרשה - ביניהם, ערבי ישראלי תושב שועפט שבירושלים, ופלשתיני שייבא את הבשר מדרום אמריקה, הוארך בשמונה ימים. 

הווטרינר הישראלי, תושב ירושלים, אשר על פי החשד סיפק חותמת המעידה כביכול על פיקוח וטרינרי, שוחרר למעצר בית. נזכיר כי החקירה התבצעה באופן סמוי בחודשים האחרונים, בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל ממשרד החקלאות, אודות רשת להברחות בשר דרום אמריקני. 

בשר שנתפס אתמול  //   צילומים: חטיבת דוברות המשטרה

גורם במשטרה אמר אתמול כי הלקוחות שקנו את הבשר אינם חשודים אך הם ייחקרו בניסיון להבין אם חשדו שמשהו אינו תקין והעלימו עין. מהחקירה עלה עד כה כי הבשר נמכר להם במחיר רצפה, מחירים שלכל הדעות אינם סבירים.

כצפוי, הפרשה עוררה הדים רבים בקרב בעלי המסעדות בישראל. "אני בתחושה קשה שמחפשים שעיר לעזאזל", אמר אתמול השף חיים כהן ובעל מסעדת דיקסי. לדבריו, "לא יכול להיות שמפילים את האחריות על המסעדנים, לי אין את הדרך לבדוק אם הניירת שספק מציג לי מזויפת, אני לא יכול לדעת שאישור וטרינר, ורישיון שספק מציג הם אמיתיים או לא". 

כהן הדגיש כי "בפועל רימו אותנו והכותרות צריכות להיות כי המסעדות נפלו קורבן לנוכל. אף אחד לא שואל איך משאיות נכנסות ויוצאות מהשטחים עוברות מחסומים והמשטרה לא עולה על ההברחות".

באשר למחיר הנמוך אמר כהן כי "הספק הציע הנחה של 10-7 אחוזים וזה לגיטימי. אדם שרוצה להיות ספק קבוע נותן הנחה קטנה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו