שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

עימות בין הח"כים יוגב וג'בארין באילת

מהומה בכנס לשכת עורכי הדין • יוסף ג'בארין: "למה הזמינו את ח"כ מוטי יוגב?" • הקהל התפרץ: "למה הזמינו אותך"

ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) וח"כ יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת). // צילום: דודי וקנין ,
ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) וח"כ יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת). // צילום: דודי וקנין

כנס לשכת עו"ד מאילת ממשיך לספק סערות: מהומה פרצה בדיון אקטיביזם שיפוטי בכנס עורכי הדין באילת. עורכי הדין באולם קראו להוציא את חבר הכנסת, ד"ר למשפטים, יוסף ג'בארין מסיעת "הרשימה המשותפת" מהאולם. ג'בארין הטיל דופי בהזמנת חבר הכנסת מוטי יוגב מסיעת הבית היהודי ואמר שהוא לא מבין למה הזמינו אותו לפאנל. עורכי הדין בקהל צעקו לעברו: "אנחנו לא מבינים למה הזמינו אותך". 

זאת לאחר שאתמול שרת המשפטים, איילת שקד, התבטאה בצורה חריפה כנגד בית המשפט העליון בכנס, והאשימה: "נהפוך לארץ אוכלת משקיעיה". 

המהומה החלה לאחר שג'אברין אמר: "כולם מדברים בימים האחרונים על התערבות יתר מצד העליון ואני דווקא חושב שהוא מפגין ריסון יתר, בעיקר בנושאים הקשורים למגזר הערבי ולשטחים הכבושים", טוען חבר הכנסת, ומוסיף: "לראייה, בכל הנושאים שהגיעו לפתחו כמו חוק הנכבה ודומיו, הוא החליט שלא להתערב". הח"כ הוסיף טען כי תמיד יש אישור אוטומטי מצד בית המשפט העליון להריסת בתים ולצווים מנהליים. 

ליוגב, שישב לידו, אמר ג'אברין: "אחרי שאמרת את מה שאמרת על בג"צ, לא היית צריך בכלל להיות מוזמן לפאנל הזה! יחד עם זאת, עם כל האכזבה שלי מהעליון אני נגד העליהום שעושים עליו. בשורה התחתונה, אני לא מזהה כיום אקטיביזם שיפוטי אלא ריסון יתר".

מוטי יוגב, בתורו, עלה לבמה, וטען: "אקטיביזם שיפוטי - האם נחצו הגבולות? תשובתי במילה אחת: כן. בשתי מילים: נחצו הגבולות".יוגב המשיך ופסק כי מאז הכריז בית המשפט באופן גלוי ומפורש על סמכותו לבטל חוקים, מאז ראתה עצמה הרשות השופטת כרשות על, המבינה והקובעת ולכן גם המתערבת, בכל סוגיה ונושא, לפסוק בהם כהבנתה, נחצו הגבולות בין הרשויות, יש רשות על אחת – מדינת ישראל הפכה לממלכת הרשות השופטת.

הח"כ מהבית היהודי המשיך ונאם: "מאז אימצה לעצמה הרשות השופטת בישראל את תפיסת העולם אותה הטביע השופט אהרון ברק נשיא בית המשפט העליון לשעבר: 'הכל שפיט', ומסביר: "אין עכבות או בלמים, אין איזונים כלשהם לבית המשפט, מלהתערב בנושאים מדיניים, ביטחוניים, ערכיים, חינוכיים, מוסריים, מבחן הסבירות ונושאים אחרים". יוגב מספר כי שיקול דעתם של נציגי הרשויות הנבחרות על ידי העם: השרים, חברי הכנסת והגורמים המקצועיים האחרים, נסוגו בפני דעתם של השופטים בבית המשפט העליון שנבחרו בדעת עצמם. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק  

 "בית המשפט שהרשה לעצמו לקבוע שהחלטות הממשלה וחקיקת הכנסת, על אף שהתקבלו לאחר דיונים רבים, אינן חוקיות, אינן ערכיות, כלכליות, סבירות או מועילות, בית משפט זה חצה את הגבולות", הוסיף יוגב ואמר כי שופטים מכתיבים את אמונותיהם ודעותיהם, דבר לא סביר, לא מועיל, ולא מוסרי. על כלל החברה בישראל ומבטלים החלטות ממשלה וכנסת נבחרות. בדמוקרטיה יש שלטון העם והחוק, לא שלטון השופט ודעתו. הקביעה מה מהי החלטה סבירה, מה כלכלי או ביטחוני, זה בדיוק הדבר שעליו הולכים אזרחי ישראל לקלפיות, בית המשפט העליון הפך עצמו לשחקן הקובע באופן מוחלט בזירה הפוליטית, ושואל: "בשביל מה צריך בחירות?!".

הדיון היום בכנס עורכ הדין באילת. // צילום: רונית זילברשטיין

על בג"צ המסתננים יוגב קבע: "בג''צ, פסל את ניסיונות הכנסת והממשלה לחוקק חוקים כמו החוק להרחקת המסתננים והשוהים הבלתי חוקיים - הסודנים והאריתראים לארצות מוצאם או למקום אחר, בית המשפט העדיף את תנאי חייהם של מסתננים לא חוקיים, על פני זכויותיהם של אזרחי תל אביב שומרי החוק".

יוגב סיים את נאומו בחלק מהתפילה: "השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר