59:67 קשה לצפייה למכבי ת"א על מכבי חיפה

הצהובים ניצחו במשחק כדורסל חלש • הפסד רביעי רצוף לאשדוד (90:72 לאילת)

צילום: אלן שיבר // רוצ'סטי. ערב קשה לצפייה ,
צילום: אלן שיבר // רוצ'סטי. ערב קשה לצפייה

אם אכן מכבי ת"א ומכבי חיפה ייפגשו בחצי גמר הפיינל פור, נקווה שלא נחזה שוב במופע האימים שהתקיים הערב (א') ביד אליהו, שבסופו ניצחו הצהובים 57:69.

סל של גרגורי ורגאס בשניות הסיום מנע מהקבוצות לשבור את שיא הנקודות השלילי העונה למשחק (125), אבל גם ככה זה היה ערב מביך מאוד. לא שאי אפשר ליהנות ממשחק עם הגנות חזקות (היורוליג מוכיח זאת בכל שבוע), אבל אתמול הן היו רק מסווה לאחד המשחקים הכי רעים העונה. 

מכבי ת"א (דווין סמית' חזר אחרי היעדרות של כמה שבועות) שיפרה בשבועות האחרונים את ההגנה, אבל אל לה להיות אופטימית יותר מדי. היא אמנם תרמה למופע ההתקפה הנוראי של חיפה, אבל למארחת השבלונית והאיטית היה חלק נכבד בכך.

חיפה קיבלה במהלך העונה מחמאות רבות על ההגנה שלה, אך הפעם ההתקפה שלה לא היתה קיימת. במשחק עומד לא היה לה מה למכור ולמשחק ריצה היא בכלל לא הגיעה (מתפרצת ראשונה בתחילת הרבע הרביעי). זה לא סוד שלחיפה אין מספיק כישרון התקפי, רק שאתמול גם נראו דברים בסיסיים. 

המחצית הראשונה הסתיימה בתוצאה שקרובה לכדורעף (21:27), כאשר שתי הקבוצות עמדו על 30 אחוזים "מפוארים מהשדה". יותר איבודים נראו שם מסלי שדה. שלשה ראשונה של חיפה הגיעה רק ברבע השלישי, והשחקן הראשון שהגיע למספר דו ספרתי של נק' עשה זאת רק בתחילת הרבע הרביעי. 

עם היכולת של חיפה, מכבי היתה יכולה לנקום על ההפסד ב־35 הפרש, אבל מכבי הנוכחית היא לא קבוצה שמסוגלת לדרוס. מצד שני, שמונה הפרש במשחק כזה הוא כמו 20.

באשדוד הפועל אילת הגיעה למשחק  בצל התגרה של שני שחקניה הזרים, לה קווינטון רוס ודיאנדרה קיין, במועדון לילה בסוף השבוע. בניגוד להתנהלות של שחקני אילת מחוץ למגרש, על הפרקט הם הצליחו להישאר מרוכזים כשגברו על הקבוצה של צביקה שרף 72:90, ניצחון רביעי בחמשת המשחקים האחרונים.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר