6 רעיונות למשלוח מנות טעים ובריא

לא צריך להפסיק לאכול מתוק, אלא לבחור חלופות בריאות - שישאירו אותנו עם טעם מתוק בפה • ויש גם מתכונים

מתוק אבל בריא. חטיפי בריאות // צילום: טל סיון ציפורין // מתוק אבל בריא. חטיפי בריאות

כל שנה בפורים אנו שולחים את ילדנו עם משלוחי מנות חגיגיים אך עתירי שומן וסוכרים, מלאים בממתקים מסוכרים ובחטיפים רווי שומן. כמות הסוכר שאנו וילדינו אוכלים באירועים הללו היא חסרת תקדים. בישראל 2016, כל ילד שלישי וכל מבוגר שני סובלים מעודף משקל. ההמלצה שלי היא לא להפסיק לאכול מתוק, אלא לבחור חלופות בריאות וטעימות, וישאירו אותנו עם טעם מתוק בפה.

6 רעיונות למשלוחי מנות בריאים וטעימים

הימנעות ממתוק היא לא הדרך הנכונה לניהול אורח חיים בריא, יש דרכים נוספות ליהנות גם בשמחות, אספנו עבורכם מספר רעיונות:

1. משלוחי מנות טריים ומרעננים:

פירות הם מתוקים, עסיסיים, צבעוניים ולא פחות חשוב, בריאים. הפירות עשירים בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. חתכו אותם בצורות יפות, שפדו אותם על שיפודים והגישו אותם ממש כמו זרי פרחים. לחילופין ניתן להגיש מנת תותים אדומים ויפים ולידה קערית קטנה של קצפת מתוקה.

2. שקדים, אגוזים, צימוקים:

ארזו אותם בבקבוק שקוף או באריזת צלופן מהודרת. הם טעימים ומזינים. אגוזים ושקדים הם מקור מצוין לשומנים טובים ונוגדי חמצון חיוניים, בעלי השפעה חיובית על בריאות הלב.

3. פעילות משותפת להורים וילדים:

הפכו את הכנת משלוח המנות לפעילות משותפת. זמן איכות משותף של הורה וילד שבו ניתן להכין את המאפים והמוצרים המיועדים למשלוח המנות וגם ליהנות מחוויה ופעילות מהנה.

4. דברים טובים מגיעים במנות קטנות:

אם ממתקים, העדיפו את אלו הארוזים באריזות קטנות ומדודות על פני האריזות הגדולות, הגורמות לנו לצריכה עודפת של קלוריות ריקות. 

5. המתוקים הטובים:

אם אתם בוחרים חטיפים מתוקים, בחרו כאלו שלא מכילים צבעי מאכל ושיש להם ערכים תזונתיים מוספים כגון: עוגיות מדגנים מלאים או חטיפי חלבה שעשויים מלפחות 50% טחינה גולמית, העשויה משומשום המהווה מקור מצוין לסידן, ברזל וסיבים תזונתיים.

6. השתמשו בחומרי גלם איכותיים:

כשאנו מכינים את המאפים והמתוקים, אנו יודעים בוודאות מה הם מכילים. העדיפו קמחים מלאים על פני קמח לבן, העדיפו מאפים אפויים על פני מטוגנים, הפחיתו בכמויות הסוכר והשמנים. 

*********

מתכונים טעימים ובריאים למשלוחי מנות

עוגיות טחינה, שקדים ושומשום


(צילום: טל סיון  ציפורין)

החומרים מיועדים להכנת כ-25 יחידות

1 כוס שקדים טחונים

⅓ כוס טחינה משומשום מלא

½ כוס קמח חיטה מלאה

½ כפית אבקת אפיה

¼ כפית מלח

¼ כפית אגוז מוסקט

⅓ כוס דבש

1 כפית תמצית וניל

½ כוס גרעיני שומשום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים יחד את כל החומרים למעט השומשום, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

מגלגלים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ.

מגלגלים כל כדור בשומשום ופוחסים אותו לצורת דיסקית בעזרת כף היד.

מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

*********

מאפינס גזר וטחינה


(צילום: טל סיון  ציפורין)

החומרים מיועדים להכנת כ-12 יחידות:

4  גזרים גדולים מגוררים

½ כוס טחינה 'בארכה'

½ כוס דבש

2  ביצים

1  כוס קמח מלא

½  כוס קמח לבן

¼  כפית מלח

½  כפית קינמון

½  כפית ג'ינג'ר טחון

¼  כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את כל החומרים מלבד הגזר לתערובת אחידה.

מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים היטב.

בתבנית שקעים, ממלאים כל שקע עד לגובה שני שלישים.

אפשר לפזר גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת מעל.

אופים כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפה יוצא נקי ויבש

חטיפי בריאות

החומרים מיועדים להכנת כ-20 יחידות:

3 כוסות שיבולת שועל

½ כוס גרעיני דלעת

1 כוס אגוזי קשיו

1 כוס פיסטוקים

½ כוס חלבה 'בארכה' חתוכה לקוביות קטנות

½ כוס שומשום

2 כפות זרעי צ'יה (לא חובה)

¼ כוס חמוציות

½ כפית מלח

½ כוס סוכר חום

½ כפית קינמון

½ כוס טחינה 'בארכה'

¼ כוס מייפל או דבש

50 גר' חמאה מומסת (אפשר גם שמן צמחי)

2 כפות מים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים.

בקערה נוספת מערבבים היטב את טחינה 'בארכה' , החמאה, המייפל והמים.

מוסיפים את הנוזלים לתערובת היבשה ומערבבים היטב, עד שכל התערובת רטובה ודביקה.

על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, משטחים את התערובת למלבן בעובי כ-½ 1 ס"מ.

אופים כ-20-30 דקות, עד שמזהיב.

מצננים לחלוטין וחותכים למלבנים בגודל הרצוי.

תיהנו וחג פורים שמח, טעים ובריא!!!

הכותבת הדס יריב היא טכנולוגית מזון מוסמכת בתזונה, יועצת מדעית לחברת 'בארכה' המייצרת טחינה וחלבה  

דיאטה, אופנה, מתכונים ועוד המון דברים מעניינים - עכשיו במדור הלייף סטייל! 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר