הותר לפרסום כי היחידה ארצית של המשטרה חוקרת חשד כי מנכ״ל חברה לשיווק תרופות פנה לבעל חברה המתמחה במודיעין עסקי, במטרה להשיג מידע אודות חברה מתחרה מהתחום.
דו"ח חושף: אלו הישראלים שהשתתפו בשבוע ה-BDS
הג'יהאד מציג: ג'יפ קצינים על הכוונת
על פי החשד, ניסה איש המודיעין הפרטי, במספר הזדמנויות, להשיג את המידע, בין היתר באמצעות איתור מתוחכם של בעלי התפקידים הרלוונטיים בחברת השיווק ובמוסדות רפואיים. הוא חשוד שפנה אליהם בזהות בדויה של בעל תפקיד לכאורה בחברת השיווק ובאמצעות התחזות לאחר מתוך החברה.
במסגרת החקירה נחקרו אתמול באזהרה בעל החברה למודיעין עסקי בגין חשד לניסיון לקבל דבר במרמה בנסיבות מחמירות ולהתחזות, וכן מנכ״ל החברה לשיווק תרופות, בגין חשד לניסיון לקבל דבר במרמה. השניים שוחררו בתום חקירתם בתנאים מגבילים. כמו כן נגבו עדויות, נתפסו מסמכים וחומרי מחשב ובוצעו פעולות חקירה שונות.
מגורמי החקירה נמסר כי החקירה בראשיתה ומנוהלת, כאמור, על ידי היחידה ארצית של משטרת ישראל בליווי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו