"שבוע האפרטהייד", המאורגן על ידי תנועת החרם נגד ישראל (BDS), צוין בפברואר זו השנה העשירית. הוא כלל כנסים, הרצאות, סרטים והפגנות ב־150 קמפוסים ברחבי העולם, ומטרתו גינוי ישראל, בידודה והחרמתה. אלא שכעת טוענת תנועת "אם תרצו" כי מאחורי הקלעים וגם על הבמה של "שבוע האפרטהייד" היו לא מעט אזרחים ישראלים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
על פי הדו"ח, בתחום הסרטים מככב פסטיבל "סרטי הנכבה" של ארגון "זוכרות" שהתקיים, כחלק משבוע האפרטהייד, באוניברסיטת קולומביה. באוניברסיטת ולנסיה בספרד, באוניברסיטת מערב אנגליה ובאוניברסיטת שפילד בבריטניה הוקרן הסרט "חמש מצלמות שבורות". בסרט מתעד הבמאי הישראלי גיא דוידי את ההפגנות האלימות של תושבי בלעין. הסרט תוקצב בלא פחות מ־200 אלף שקלים על ידי המדינה והקרן החדשה לקולנוע ולטלוויזיה.
עוד סרט ישראלי שכיכב בפסטיבל השנאה נגד ישראל, ואף זכה לפרסים בינלאומיים, היה "הדרך לאפרטהייד" של הבמאי אהרון דיוידסון. לטענת "אם תרצו", גם הבמאי דרור דיין כיכב בברלין עם סרטו "גם אם אדמתי בוערת", שמתאר את פעילויות הפלשתינים והישראלים נגד "הדיכוי והאלימות היומיומיים של הכיבוש הישראלי".
עוד ברשימה של "אם תרצו": ההיסטוריון אילן פפה, ממובילי החרם האקדמי נגד ישראל ופעיל מוביל ב־BDS; ד"ר אורי דייוויס, שהיה חבר פת"ח, התאסלם ונשוי לאישה פלשתינית מרמאללה; ד"ר סימונה שרוני; ג'ף הלפר, אחד הישראלים שכיכבו במשט לעזה ב־2008; רוני ברקן, ממייסדי "החרם מבפנים"; סחר פרנסיס מנכ"לית ארגון "אדאמיר" המעניק סיוע משפטי למחבלים היושבים בכלא הישראלי; והח"כים חנין זועבי וג'מאל זחאלקה, שעל פי התנועה כיכבו ב"שבועות האפרטהייד" השנה או בשנים קודמות.
"הישראלים הלוקחים חלק בשבוע האפרטהייד הם אלה אשר מכשירים, מלבים ומזינים את תנועת החרם נגד ישראל", אמרו ב"אם תרצו".
תגובות:
מ"זוכרות" נמסר: "פסטיבל 48 מ"מ של עמותת 'זוכרות' פועל בארץ ובחו"ל כדי להיאבק בשכחה הישראלית את הנכבה הנמשכת מאז 1948 ועד היום ולזכור את מאבקם של מיליוני פליטים פלשתינים לממש את זכותם לשוב לארצם ולמולדתם".
ח"כ חנין זועבי מסרה: "'אם תרצו' כל כך פרנואידים שהם כבר מדמיינים... ח"כ חנין זועבי וח"כ ג'מאל זחאלקה לא היו באוקספורד ולא באנגליה ולא בשבוע האפרטהייד".
ח"כ זחאלקה מסר: "הייתי באוקספורד לפני כעשר שנים ואמרתי שם מה שאני אומר מעל במת הכנסת. אשמח אם תנועת 'אם תרצו' תפרסם את הווידאו והתוכן של הרצאתי".
רוני ברקן מסר כי "אם אתראיין לתקשורת ציונית, זה יהיה בשידור חי בלבד".
מסחר פרנסיס נמסר כי "אינה מוכנה להתייחס לתקשורת הישראלית".
הבמאי גיא דוידי מסר: "באופן אישי לא השתתפתי באף אחד מהאירועים המצויינים בכתבה ולא כל מקום שמקרין את 'חמש מצלמות שבורות' - אני מזדהה עם עמדותיו. למיטב ידיעתי גם 'אם תרצו' ערכו הקרנות של 'חמש מצלמות שבורות' וגם 'המנהל האזרחי', ואני אשמח שכל גוף שמעוניין לארגן הקרנה של הסרט יצפה בו, ללא קשר לעמדותיו. לי באופן אישי אין בעייה להקרין את סרטיי גם בהתנחלויות כיוון שאינני עוסק בבידור אבל אני בהחלט מקבל את זכותם של התושבים למנוע את הקרנת סרטיי שם מסיבות פוליטיות כפי שאני מקבל חרמות אחרות ובחלקם אף תומך. הסרט עצמו חמש מצלמות שבורות לא קורא לחרם ואף אחד מהגופים שתמכו בו לא הביעו תמיכה בחרם. אני מתנגד בתוקף לניסיון להפוך את פעולת החרם לביטוי של בגידה. חרם היא פעולה פוליטית לגיטימית שהיא בעיני ביטוי חיובי להבעת מחאה, היא האלטרנטיבה השפויה לפעילויות אלימות או טרור להם אני מביע התנהגות בכל תוקף. זכותו של כל אדם לבחור להחרים תוצרת מסויימת כיוון שאיננו מקבל את האופן בו התוצרת הזו הופקה ועל אדם מודע פוליטית מוטלת החובה להיות מעורב פוליטית במה נעשה בכסף שלו ולעודד אחרים להיות מעורבים בכך".
נעשו ניסיונות להשיג את שאר המוזכרים בדו"ח, אך תגובותיהם לא התקבלו עד לשעת כתיבת שורות אלה.