הרפורמה שאמורה להוזיל את שולחן החג

מעריכים כי ההסדר יוזיל את מחיר הדגים בכ-15 עד 20 ק"ג דגים • הפיצוי לחקלאים מוערך בסכום של כ־37 מיליון ש' לכל היותר

שר האוצר משה כחלון // צילום: אורן בן חקון // שר האוצר משה כחלון ,
שר האוצר משה כחלון // צילום: אורן בן חקון // שר האוצר משה כחלון

לאחר ימים ארוכים של מגעים מתישים, הגיעו אתמול משרדי האוצר והחקלאות בשיתוף התאחדות חקלאי ישראל להסכם באשר לרפורמת המכסים לקראת חג הפסח.

בתחום שמן הזית, אושר ייבוא של 2,000 טונות לשלושה חודשים. במשרד האוצר ציינו כי תתאפשר הפחתה שנעה בין 6 ל־8 ש' לליטר. הפיצוי לחקלאים בתחום זה מוערך בכ־16 מיליון ש'. בתחום הדגים סוכם על ייבוא של 3,500 טונות של אמנון קפוא ב־0% מכס. עוד סוכם על ייבוא 500 טונות של קרפיון ובורי ב־0% מכס. הפיצוי לחקלאים מוערך בסכום של כ־37 מיליון ש' לכל היותר. 

במשרד האוצר מעריכים כי מדובר בהוזלה שנעה בין 15 ל־20 ש' לקילו דגים. כמו כן, תושלם מכסת ייבוא בשר טרי בהיקפים משמעותיים, אשר צפוייה להפחית באופן ניכר את מחירי הבשר הטרי. בתחום הירקות הקפואים אושר ייבוא של עד 10 אלף טונות, ובאוצר העריכו כי הדבר יאפשר הפחתה של לפחות 10% במחירם. החקלאים יקבלו פיצוי של עד 25 מיליון ש' עבור הקפואים. ההסכם בעניין הירקות הקפואים יהיה בתוקף לשלושה חודשים. כמו כן, בתחום הירקות הטריים החקלאים התחייבו למכור לרשתות תפוחי אדמה, גזר וכרוב במחיר מופחת של 1.5-2 ש' לק"ג לקראת החג.

שר האוצר משה כחלון ציין כי "המצב שבו אזרחים רכשו עגבניות ירוקות במחירים מופקעים בחגי תשרי לא יכול לחזור על עצמו בפסח". שר החקלאות אורי אריאל אמר כי "משרד החקלאות פועל לספק לתושבים תוצרת טרייה ואיכותית תוך הפחתת העלות לצרכן, ומתן רשת ביטחון לחקלאים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר