שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

נלחמים בפסולת - מגדילים את המחזור

בכנס שנערך בפני ראשי רשויות בתל אביב הציג השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, את המדיניות החדשה להגדלת מחזור פסולת • רשויות מקומיות יתוגמלו לפי כמות הפסולת הממחוזרת

צילום: יח"צ //  ,
צילום: יח"צ //

בכנס שנערך בפני ראשי רשויות בתל אביב הציגו השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, ומנכ"ל המשרד ישראל דנציגר בפני ראשי רשויות את מדיניות המחזור החדשה של המשרד, שמטרתה הגדלת אחוזי המחזור בכל רחבי הארץ וביסוס שוק פסולת יעיל, כלכלי ותחרותי. היעד עד לשנת 2020: 35% מחזור והשבה של פסולת, 80% פריסה של מתקני קצה ומיון ושידרוג תשתיות הפסולת בפריפריה החברתית.

במסגרת הצעדים להגדלת המחזור עובר המשרד לשיטת תימרוץ עבור הרשויות בהתאם לתוצאות המחזור:  הרשויות יקבלו תמרוץ כספי בגובה 316 ₪ לגידול על כל  טון של פסולת ממוחזרת, יחסית לשנה הקודמת.

אחד הצעדים המשמעותיים ביותר בתכנית החדשה היא הקמתם של 46 מתקני קצה לטיפול בפסולת; המשרד פועל לשחרור חסמים להקמתם באמצעות "חמ"ל למתקני קצה" בשיתוף עם משרד האוצר ורמ"י שיכלול נציגים מכל גורמי הממשלה הרלוונטים, במטרה לפשט את הליכי ההקמה של מתקני קצה, לקצרם בצורה משמעותית ולהפוך אותם לכדאים כלכלית. כמו כן, תוגבר גם האכיפה על מתקנים פיראטיים ויקודמו מתקנים תרמיים.

מהלך נוסף שמוביל המשרד בתחום זה יביא להוזלה בחשבון הארנונה של התושבים: פיקוח על המחירים בשוק הפסולת העירונית שהריכוזיות והשליטה של מונופולים בו מייצרות רווחים עודפים של מאות מיליוני ש"ח בשנה הגורמים לעליית יוקר המחייה של הציבור.

כמו כן, נערכים במשרד גם לשיפור ביישום חוק האריזות שיביא לצמצום בנפחי הפסולת המוטמנת – העלאת היעדים, הגברת האכיפה והכנסת מתחרים נוספים לתאגיד "תמיר". בין היתר, יוקם גם מערך ניטור ובקרה לביסוס הידע על החומרים המגיעים למתקני הקצה, היקפם, הרכבם ומקורם.  ויקודם חוק פסולת בניין שיעביר את האחריות והסמכות בעניין לרשויות המקומיות כדי למנוע מפגעים של פסולת בניין ברחבי הארץ.

השר להגנת הסביבה, אבי גבאי: "אנו פועלים לצמצום פערים, גם בתחום הפסולת – לפרק ריכוזיות, להכניס תחרות לתחום ולחזק את הרשויות המקומיות כדי להגדיל את המיחזור ולשפר את התשתיות ברחבי הארץ".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר