תערוכה חדשה נפתחה החודש לקהל הרחב של פרויקט האמנות של הצלם דן לב, Colorfood, המשלב בין אהבתו לאוכל ולאמנות. זו לא הפעם הראשונה שתערוכה זו מוצגת לציבור הרחב. בספטמבר 2012 נחשפו לראשונה עבודות צילום שהציגו לראווה את נקודת המבט האומנותית של שפים מובלים. הפרויקט זכה לחיבוק קולינארי אמיץ והחל להתגלגל לתערוכות ומיזמים נוספים, כולם תחת הכותרת שהפכה למותג – Colorfood.
צילום: משה בן שמחון
הפעם זכתה התערוכה שנפתחה החודש להשראה מעולם היין. את הפרויקט ליווה יקב הרי גליל, שמשיק בימים אלה, זו השנה השלישית, את יין "חברים" מבציר 2011, המיוצר מדי שנה במהדורה מיוחדת. השנה בחר היקב להקדיש את היין לארבעה ערכים המשקפים את רוח היקב ומובילים אותו בדרכו: אהבה, יצירה, שמחה והשראה. ערכים אלה, משתקפים גם בתמונות שיצרו אנשי הקולינריה.
גם הפעם הפגיש דן לב, עם שותפתו עילית אנגל, בין אנשי קולינריה בעלי שם וכשרון רב לבין עדשת המצלמה. הקונדיטורית הצעירה מיכל בוטון הציגה עבודה מרתקת במיוחד, שבחרה לתרגם את מושג "טירואר" (אופי האדמה, מכלול של תנאי סביבה לגידול חקלאי) לדיוקן של אושיית האוכל התל אביבית, ליאור הרגיל, כאיש אדמה פראי עשוי קקאו אדמוני.

הפרויקט של מיכל בוטון. צילום: דן לב ועילית אנגל
גם עבודתו של ארז קומרובסקי שונה בנוף, היא יצרית, חושנית ומלאת גחמה ופנטזיה ובכך גורמת למתבונן לחשוב ולהרגיש. עבודתו הנקייה והקסומה של יוסי שטרית כמו לקוחה מתפאורה של סיפור אגדות חורפי ומושלג. עבודה נוספת שתפסה את תשומת לבי היא זו של יובל בן נריה ואנה שפירו, שבצעד נועז ומאוד לא אופייני השאירו את הראש בבית והביאו את הלב לקנבס, תרתי משמע. דואו הצילומים של השניים מוטרף ומעורר חושים. אפשר לאהוב אפשר גם שלא, אבל לבטח אי אפשר להתעלם מהעבודה הנועזת הזאת.

מעבודותיו של ארז קומורובסקי. צילום: דן לב ועילית אנגל
העבודה של יובל בן נריה ואנה שפירו. צילום: דן לב ועילית אנגל
בתערוכת colorfood wine, יכול הקהל הרחב להתרשם מעבודותיהם של דיויד פרנקל, שף מסעדת פרונטו; יובל בן נריה ואנה שפירו, שף וקונדיטורית מסעדת טאיזו; יוסי שטרית, שף מסעדת משייה וקיצ'ן מרקט; ארז קומורובסקי שף ובעלי בית הספר לבישול גלילי; ערן שוורצברד שף קונדיטור; יוסף זוזו חנה, שף מסעדת מגדנלה; עודד חצבני, שף מסעדת כולא; נוף עתאמנה אסמעיל, זוכת העונה השנייה של תוכנית הבישול "מאסטר שף"; מיכל בוטון, קונדיטורית; אביבית פריאל, שפית מסעדת אוזריה; אפרת אנזל, אשת קולינאריה; אורי ירמיאס, שף מסעדת אורי בורי; ומיכה ועדיה יינן יקב הרי גליל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו