בירתנו הקדושה

חשבתם שבירה משמינה? תחשבו שוב • תערוכה חדשה מציגה כרזות שמנפצות מיתוסים בנוגע ל"כרס הבירה"

"רגע מיוחד", מתוך התערוכה // ארט: לוני זקוטו // אסטרטגיה: אלון צוקר, אפרת שמעוני, איריס בלומנשטיין // "רגע מיוחד", מתוך התערוכה

את המושג "כרס בירה" מכיר כל מי שרואה את מכון הכושר מבחוץ. שנים שלימדו אותנו שבירה משמינה ויש לה אחריות לכרס. אבל מחקרים רבים מהשנים האחרונות מראים ששתייה מתונה של בירה יכולה להשתלב עם אורח חיים בריא וספורטיבי ויכולה להיות בעלת יתרונות בריאותיים רבים. 

"ממספר רב של מחקרים עולה כי שתיית בירה משפרת את תפקוד מערכת החיסון וקשורה עם שכיחות נמוכה יותר של מחלות כמו לחץ דם ומחלות לב ועורקים" אומר ליאור מני, מומחה בתזונת ספורט והתזונאי הראשי של מכבי תל אביב בכדורגל ובכדורסל, "לבירה יש תדמית של משקה בעל ערך קלורי גבוה וכגורם להשמנה, אך דבר זה אינו נכון. "אם רוצים לשמור על הגזרה, הבירה היא בעצם הבחירה הטובה ביותר כמשקה אלכוהולי. הסיבה היא ש-100 מ"ל בירה מכילה הכי פחות קלוריות והכי פחות אלכוהול ביחס למשקאות אחרים, אפילו פחות ממיץ תפוזים". 

לדברי מני, אחד הסיכונים הקלוריים הגדולים שבשתיית בירה כלל אינו הבירה עצמה "המאכלים המלווים בדרך כלל את האלכוהול כמו פיצוחים, מאפים וחטיפים עתירי שמן ומלח הם אלה שיותר משמינים מהבירה עצמה וגורמים לצריכת קלורית נוספת ומיותרת".

 

"רגע לשניים", מתוך התערוכה // צילום: דניאל וקשי
"רגע לשניים", מתוך התערוכה // צילום: דניאל וקשי

"רגע לשניים", מתוך התערוכה // ארט: דניאל וקשי // אסטרטגיה: אלון צוקר, אפרת שמעוני, איריס בלומנשטיין

 

דיאטה, מתוך התערוכה // צילום: שיר דנון וענבל קניין
דיאטה, מתוך התערוכה // צילום: שיר דנון וענבל קניין

דיאטה, מתוך התערוכה // ארט: שיר דנון וענבל קניין 

 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אפקט הטחינה

את הפרכת המיתוסים בנושא בירה והשמנה תוכלו לפגוש על כרזות בתערוכה חדשה. סטודנטים של ה"בצפר" בשיתוף חברת המשקאות IBBL יציגו תערוכת עבודות שעוסקות בניפוץ מיתוסים מוכרים מעולם הבירות. הפרויקט יוצג בספוטניק בר בתל אביב במסגרת תערוכה בין התאריכים עד 27.2. לאחר מכן יוצגו הכרזות בחלל  ה"בצפר". 

את הפרויקט יצרו בעבודה משותפת של סטודנטים ממסלול תכנון אסטרטגי ומסלול ארטדיירקשן של "הבצפר של חברות הפרסום" בשיתוף חברת המשקאות IBBL משווקי הבירות של החברה המרכזית למשקאות. 

"הסטודנטים קיבלו בריף מקרלסברג ישראל ובו התבקשו לנפץ מיתוסים מעולם הבירות", אומר יגאל בראון, מנכ"ל הבצפר. "ההתמקדות היתה בעיקר באחד המיתוסים הנפוצים ביותר בעולם - 'כרס הבירה' הנובעת מהאמונה שבירה גורמת להשמנה". 

"פעם חשבו", מתוך התערוכה // צילום: שיר דנון וענבל קניין
"פעם חשבו", מתוך התערוכה // צילום: שיר דנון וענבל קניין

"פעם חשבו", מתוך התערוכה // ארט: שיר דנון וענבל קניין 

רגע לשניים, מתוך התערוכה // צילום: דור מקמל
רגע לשניים, מתוך התערוכה // צילום: דור מקמל

רגע לשניים, מתוך התערוכה // ארט: דור מקמל // אסטרטגיה: אלון צוקר, אפרת שמעוני, איריס בלומנשטיין

הסטודנטים לקחו את הבריף ונתנו את הפרשנות שלהם באופן יצירתי במיוחד למיתוסים שנופצו. "במהלך העבודה על הכרזות שאבנו השראה מטחינה", אומרות ענבל הקניין ושיר דנון, תלמידות מסלול ארט-דיירקשן שמציגות בתערוכה, "טחינה סבלה בעבר משם רע ונחשבה למשמינה ועתירת קלוריות. היום כולם יודעים שטחינה בריאה ושבכפית טחינה יש ערכים תזונתיים רבים וטובים. לכן החלטנו לקחת את המקרה הזה וליצור לבירה את אותו 'אפקט הטחינה'". 

לדבריהן, גם הבירה נתפסת כמשקה משמין על לא עוול בכפה: "זו היתה הפתעה לגלות את הערך הקלורי האמיתי והערכים התזונתיים החשובים בה". דנון, אוהבת בירה ושותה בכל הזדמנות, מסכמת: "העבודה לא שינתה את האהבה שלי לבירה ולמדתי במסגרת העבודה לא מעט דברים חדשים ומפתיעים בכל מה שקשור בתועלת שיש לבירה, מעבר לכיף והתחושה הטובה שהיא נותנת".

"זוגיות היא כמו בירה", מתוך התערוכה // צילום: עדי ערן
"זוגיות היא כמו בירה", מתוך התערוכה // צילום: עדי ערן

"זוגיות היא כמו בירה", מתוך התערוכה // ארט: עדי ערן // אסטרטגיה: אלון צוקר, אפרת שמעוני, איריס בלומנשטיין

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר