עדיין בגדר אב טיפוס. הרי-פלקס // צילום: טוויטר // עדיין בגדר אב טיפוס. הרי-פלקס

תפסיקו להחליק, תתחילו לדפדף

אוניברסיטה קנדית הציגה בשבוע שעבר אב-טיפוס של סמאטרפון גמיש • האם סמסונג תצליח להתעלות על הפיתוח החדשני?

כבר שנים ששמועות רצות לגביו, ועד לפני מספר חודשים הוא עדיין היה בגדר מדע בדיוני, אך כעת הפרויקט השאפתני מתחיל לרקום עור וגידים. ביום שני האחרון, חוקרי Human Media Lab מהאוניברסיטה הקנדית קווינס הציגו את רי-פלקס, אב-טיפוס של סמארטפון בעל מסך גמיש שניתן לעקם. 

מעבר לאתגר לייצר מסך גמיש, הישג משמעותי בפני עצמו, מאפשר הפיתוח של רי-פלקס שימושים חדשים, כמו למשל דפדוף בדפים של מסמכי קריאה. אמנם האב טיפוס טרם מושלם, לפחות מבחינה ויזואלית, אך הוא בהחלט עובד. 

Human Media Lab

כעת נותר לראות האם החוקרים יצליחו לשלב את הטכנולוגיה החדישה הזאת בסמארטפון אמיתי. נכון לעכשיו, המכשירים היחידים בעלי מסך גמיש לא באמת גמישים, כמו למשל מכשיר הג'י פלקס של אל.ג'י. הג'י פלקס בעל מסך קמור שמסוגל לספוג אי אלו התעקמויות, אך לא מעבר. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק  

השמועות בתעשיית הסמארטפונים טוענות כי סמסונג מצדה עובדת על סמארטפון בעל מסך גמיש שמסוגל להתקפל לתוך עצמו. Human Media Lab עובדים על המסך הגמיש כבר מספר שנים, וב-2011 פרסמו החוקרים וידיאו של מסך גמיש, אך רחוק מאוד מהפיתוח האחרון שהציגו בשבוע שעבר. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו