מחאת עונשי הרדיוס מצידה של מכבי חיפה אולי תביא לכך שבעתיד קבוצה ביתית לא תיאלץ לנדוד ממגרשה הביתי, אך בשבת הקרובה הירוקים יארחו את הפועל ת"א באצטדיון בנתניה. הקבוצה של רוני לוי סובלת מחוסר יציבות. אחרי הניצחון בשבוע שעבר 0:4 על מכבי פ"ת הגיע השבוע הפסד כואב 0:3 לבית"ר ירושלים. המשמעות היא ששלושה מחזורים לסיום הליגה הסדירה מכבי חיפה עדיין לא הבטיחה את מקומה בפלייאוף העליון. "אנחנו מתרכזים במשחק הקרוב. יש לנו משחק קשה מאוד נגד קבוצה חזקה מאוד שנלחמת את המלחמה שלה", אמר המאמן רוני לוי לקראת המשחק מול הפועל ת"א והוסיף: "אנחנו צריכים לעבור את המשוכה הראשונה ואז נתרכז בשאר המשחקים. כרגע אנחנו מרוכזים במשחקים נגד הפועל תל אביב".
על הרוח החדשה בהפועל מאז הגעתו של אלי גוטמן והשחקנים החדשים הוסיף המאמן: "הפועל תל אביב היא קבוצה חזקה מאוד, קשה מאוד ואנחנו יודעים שמצפה לנו משחק קשה מאוד. אבל אני חושב שגם לנו יש מה להציע ונבוא למשחק הזה מאוד מרוכזים, אנחנו מבינים את החשיבות ונעשה הכל בכדי לחזור עם תוצאה טובה".

שחר. הגיע למתחם האימונים ונתן לשחקנים מילים טובות למרות היכולת // צילום: יוסי שקל
נשיא המועדון יעקב שחר שוחח אתמול עם השחקנים על חוסר היציבות שמאפיין את אותם העונה. גם רוני לוי התייחס לסוגיה ואמר: "אנחנו לא שומרים על יציבות לאורך זמן במשחקים, אנחנו גם לא שומרים על יציבות בתוך המשחק עצמו, כמו במשחק האחרון. התחלנו אותו מצוין אך אז היתה לנו נפילה, אנחנו צריכים לדעת לשמור על היציבות ואנחנו עובדים על זה. אני חושב שהמשחק מול הפועל תל אביב הוא שונה לגמרי, נגד יריבה מאוד חזקה, מאוד נחושה ואנחנו מצפים למשחק מאוד קשה".
על ביקורו של יענקל'ה שחר במתחם האימונים ועל כך שנתן מילים טובות לשחקנים אמר: "חשוב מאוד שבעל הבית תומך בקבוצה. השחקנים בתקופה האחרונה עושים את המקסימום, המשחק האחרון היה פחות טוב, למרות שהפתיחה שלנו היתה טובה בסופו של דבר זה היה נראה לא טוב, אך זה לא מאפיין את החודש חודשיים האחרונים שלנו. אנחנו מבינים שאחרי המשחק הזה אנחנו צריכים להסתכל קדימה ולעשות תוצאות טובות ופחות להסתכל אחורה".

בניון. יחזור ל-11 נגד הפועל ת"א ביום שני // צילום: אלן שיבר
מי שהיה השבוע בכותרות הוא החלוץ אלירן עטר שכעס על חבריו לאחר ההפסד לבית"ר ירושלים. אני לא אסכם את התרומה של אלירן עטר במכבי חיפה מקצועית, אני חושב שקורים דברים בחדר ההלבשה שהם נורמאליים ששחקנים מתעצבנים ומעירים וכועסים אחרי משחק" אמר לוי והוסיף: "דברים כאלו לא צריכים לצאת מחדר ההלבשה. אני יכול לכעוס יותר על זה שזה יצא מחדר ההלבשה מאשר שזה נאמר, אני לא בקיא בפרטים כי לא היתי בחדר ההלבשה אבל לפעמים מדברים בקול רם, צועקים, רבים ולפעמים אני כשחקן הייתי מגיע לדחיפות ולצעקות ואחרי זה ממשיכים קדימה. שחקנים כועסים, שחקנים מאוכזבים ואנחנו אחרי המשחק הזה מאוד מאוכזבים מאוד ולקחנו את זה קשה. אנחנו צריכים לפתור את הבעיות האלה בתוך הקבוצה ולא בחוץ".
מבחינת ההרכב הפותח לוי צפוי לבצע שינויים. הקפטן יוסי בניון שלא שותף במשחק האחרון עקב פציעה אמור להיות כשיר ולפתוח ב-11. "כשהוא נמצא על המגרש מכבי חיפה יותר טובה, כשהוא היה מול מכבי פתח תקווה הוא היה מצוין" החמיא לוי לקפטן דלו והוסחף: "אנחנו מכירים את התרומה של יוסי לקבוצה ולשחקנים וליכולת שלנו ואני מקווה שהוא יהיה כשיר לשבת במאה אחוזים. הוא יתרום את מה שהוא יכול לתרום. אנחנו יודעים את היכולות שלו מקצועית וגם מבחינה מנהיגותית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו