כל זה בשביל יועץ?

הוועדה שלא באמת קמה, התפקיד קצר-הטווח והסעיף שלא באמת פוטר את משרד הספורט מביצוע מכרז • 4 ספינים בנוגע להגעתו הצפויה של פרננדו היירו לישראל

היירו. הולך להיות בסך הכל יועץ לטווח קצר // היירו. הולך להיות בסך הכל יועץ לטווח קצר

יש ועדה. עד כמה שזה נשמע מוזר, במשרד הספורט ובהתאחדות לכדורגל למעשה מנהלים כרגע מו"מ עם פרננדו היירו לתפקיד בגוף שכלל לא קיים. השרה מירי רגב והיו"ר עופר עיני אמנם הודיעו באוקטובר האחרון על הקמת ועדה משותפת שתביא עימה "תוכנית לאומית", אבל בפועל תוכנית כזו טרם קמה, חבריה לא מונו וחשוב מכך - לא ממש ברור מהי המטרה שלה. האם היא צפויה לגעת בסוגיות מבניות־ניהוליות או להתמקד אך ורק בנושאים מקצועיים?

רק לפני שלוש שנים פורסמו המלצות "ועדת זליכה" לבחינת המבנה הניהולי של הכדורגל הישראלי וחלקן החלו להיות מיושמות, גם אם בשלב ראשוני. יש כאן בעצם חזרה די תמוהה משלב הביצוע לשלב האבחון. כך, למשל, פרויקט "פרחי ספורט" החשוב, שמתיימר להגדיל משמעותית את מספר הילדים שמגיעים לענף, מוקפא כרגע עד שהוועדה תתכנס, תדון ותפרסם את מסקנותיה.

היירו מגיע כמנהל מקצועי. גם אם זה לא נאמר בצורה מפורשת, הדיווחים השונים יוצרים תמונה מתעתעת שלפיה שחקן ריאל מדריד לשעבר יגיע לישראל על מנת להיות אחראי למעטפת מקצועית כלשהי. "היירו היה ועודנו אבי השיטה הספרדית ומי שעמד שנים בראש המערכת שמיישמת אותה", כך נכתב בהודעת משרד הספורט אתמול. תפקיד מהסוג הזה - כמו למשל מנהל מקצועי בהתאחדות או אפילו מי שיעמוד בראש פרויקט "פרחי ספורט" - היה יכול להתקבל על הדעת, בהתחשב בניסיון וברזומה של היירו. רק שבפועל, הוא בסך הכל הולך להיות יועץ לטווח קצר, חודשים ספורים, לאותו גוף שעדיין לא ברור מדוע הוקם.

היירו יכול להתמנות ללא מכרז. בשבוע שעבר חשפנו את כוונת משרד הספורט למנות את היירו שלא באמצעות ההליך המקובל בחוק. מאז היו מי שהציעו בתקשורת כי המשרד פטור מהליך של מכרז מאחר שהיירו מוגדר כ"ספק יחיד". 

המונח, כשמו כן הוא, מתייחס אך ורק למקרים שבהם קיים בשוק רק ספק אחד בלבד המסוגל לבצע את הטובין. היירו, כידוע, לא ממש עונה על ההגדרה הזאת.

שר האוצר, אגב, רשאי להעניק פטור ממכרז למי שהוא אינו אזרח מדינת ישראל, אך כזה לא ניתן. כל עוד היירו יועסק ישירות על ידי משרד הספורט, הוא יהיה חייב לעבור תהליך של מכרז. רק לפני שנתיים וחצי, בתקופת כהונתה של לימור לבנת, נעצרה התוכנית לליווי מקצועי של פרויקט "פרחי ספורט" בענף הכדורגל על ידי ברצלונה בדיוק מאותה סיבה: אי־עריכת מכרז. במשרד הדגישו בתגובה לפרסום בשבוע שעבר כי "התהליך ייבחן בכל הכלים המשפטיים והנהלים הקיימים".

קיים במשרד הספורט מקור תקציבי שיכול לממן את עלותו של היירו. על פי הערכות, הספרדי צפוי להשתכר כ־50 אלף יורו בחודש לתקופה של כמה חודשים. בתחקיר בשבוע שעבר פירסמנו כי בכוונת המשרד להשתמש בכספי טוטו המיועדים לפרויקט "פרחי ספורט" בכדורגל על מנת לממן את שכרו, אף שאין כל קשר בין השניים. במשרד הבהירו אז כי "המקור התקציבי טרם נקבע".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר