בלי פאניקה, אבל העולם בדרכו למחסור בשוקולד. הדרישה לשוקולד תגיע בקרוב לשיא כל הזמנים משום שגם במדינות המתפתחות מתחילים לקנות יותר ויותר שוקולדים - במיוחד לקראת ואלנטיין דיי.
עם זאת, למרות העליה בדרישה לשוקולד, ההיצע נותר מאחור בגלל שלמרות כל הקידמה בעולם, החקלאים שמגדלים קקאו ומפיקים אותו נמצאים במדינות עניות ועובדים בשיטות מיושנות ואיטיות ולא השתנו מאות שנים.
האדם המערבי הממוצע אוכל כ-286 חטיפי שוקולד, אלא אם הוא בלגי, ואז הוא אוכל מעט יותר. כך על פי דו"ח חדש שפורסם בנושא.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בשביל 286 חטיפים, על מגדלי הקקאו לשתול עשרה עצים כדי להפיק מספיק קקאו וחמאת קקאו, המוצרים הבסיסיים להכנת שוקולד.
מאז שנת 1990, לפני כ-26 שנים, יותר ממיליארד בני אדם בסין, אידונזיה, הודו, ברזיל ומדינות ברית המועצות לשעבר החלו גם הם לצרוך שוקולד בכמויות הולכות וגוברות. למרות זאת, קצב הגידול והפקת הקקאו קפא על שמריו.
בניגוד לתעשיות חקלאיות אחרות, הפיתוחים המודרניים פסחו על חקלאות הקקאו. על פי הדו"ח, כ-90 אחוזים מחקלאות הקקאו בעולם נמצאת בידיהם של חקלאים קטנים העובדים בשיטות ישנות ולא מפותחות.
חוסר של 100 אלף טונות בשנה
כמה מחקרים טוענים כי היצרנים הגדולים בבירת תעשיית הקקאו, חוף השנהב, הורסים יערות מוגנים כדי לשתול במקומם עצי קקאו כדי לעמוד בדרישה ההולכת וגוברת.
"כל הסימנים מצביעים על כך שאנו עומדים בפני מחסור של 100 אלף טונות שוקולד בשנה כבר במהלך השנים הקרובות", אמר עורך המחקר.
עם זאת, ייתכן ובזכות חקלאים בדרום אמריקה לא נאלץ להתחיל לאגור שוקולדים במקומות מסתור במטבח. החקלאים האלה מנסים ליישם שיטות חקלאיות מתקדמות יותר שיוכלו להפיק יותר קקאו - להנאתנו.