ביום שלישי הקרוב ייפתחו הקלפיות בניו המפשייר להצבעה השנייה בפריימריז בארה"ב, והמירוץ הארוך לנשיאות הולך ומתחמם.
הפייבוריט במחנה הרפובליקני, דונלד טראמפ, ממשיך לפי הסקרים האחרונים להחזיק ביתרון של בין 17 ל־21 אחוזים, ובניגוד לתוצאות באיווה, שם ניצחונו של יריבו הסנאטור טד קרוז נתפס כהישג אך לא כסנסציה - הפסד בניו המפשייר ייתפס כהפתעה אדירה.
השאלה המעניינת בניו המפשייר היא מי יסיים במקום השני. על פי סקר אחד, הסנאטור מרקו רוביו, שסיים את הבחירות באיווה במקום השלישי עם תמיכה מרשימה של 23 אחוזים, מתייצב אחרי טראמפ עם 15 אחוזים. סקר אחר חוזה תוצאה מפתיעה, ולפיה במקום השני יזכה מושל פלורידה לשעבר ג'ב בוש, שרבים כבר הספידו את הקמפיין שלו.
בסקר ארצי של מכון הסקרים PPP שפורסם אמש ציינו בוחרים רפובליקנים כי אם ייאלצו לבחור בין טראמפ, רוביו וקרוז - רוביו ינצח: 34 אחוזים תמכו ברוביו, 33 אחוזים בטראמפ ו־25 אחוזים בקרוז. רוביו קיבל אמש תמיכה נוספת, כשריק סנטורום הודיע רשמית על פרישה מהמירוץ ועל תמיכתו בו.
בינתיים, טראמפ וקרוז ממשיכים להתקוטט, ואיל ההון שב והאשים את יריבו במירמה בהצבעה באיווה וטען כי הוא זה "שהגיע למקום הראשון". קרוז אמר שהטענות של טראמפ הן בגדר "התפרצות זעם" בעקבות ההפסד. לטראמפ נוספה אמש עוד סיבה למתיחות כשמטוסו הפרטי, שהיה בדרכו לאירוע קמפיין בארקנסו, נאלץ לנחות בנאשוויל, טנסי, בגלל בעיות במנוע. איש לא נפגע, ובעוד המטוס נשאר לטיפול, טראמפ מיהר להמשיך בדרכו.
בצידו השני של המתרס הפוליטי, הסנאטור ברני סאנדרס ממשיך להחזיק ביתרון משמעותי על מזכירת המדינה לשעבר הילארי קלינטון לקראת ההצבעה הדמוקרטית בניו המפשייר. סקר יומי חדש שפורסם אמש גילה כי אמנם קלינטון הרוויחה בן־לילה ארבעה אחוזי תמיכה וסאנדרס איבד שלושה, אבל גם בסקר הזה הסנאטור היהודי מוורמונט ממשיך להוביל על פני קלינטון בלא פחות מ־22 אחוזים.
הבהלה באולפן הטלוויזיה, הבניינים שקרסו: התיעודים המטורפים מרעידת האדמה בדרום מזרח-אסיה
הגיע ממפלגת נאצים ומנהל את קרן השואה: החוק שעתיד להוריד את סמכותו של יו"ר הפרלמנט האוסטרי
רעידת אדמה עוצמתית בדרום-מזרח אסיה: מצב חירום הוכרז בבנגקוק, חשש לאלפי הרוגים
בפגישה על הצוללת הגרעינית: ההצהרה של פוטין לגבי שלום עם אוקראינה