"יש מקום בחברה הישראלית לפלורליזם ולהשמעת מגוון של דעות, אבל אסור לנו לתת יד להסתה נגד ישראל". כך אמר המשנה לראש עיריית תל אביב, ארנון גלעדי. את הדברים אמר בתגובה לפרסום אתמול "בישראל היום" על כך שעמותת השמאל הקיצוני "זוכרות" ביקשה לערוך כנס שיעסוק ב"מימוש שיבת הפליטים הפלשתינים" במוזיאון ארץ ישראל שבתל אביב.
לפי גלעדי, "לא יעלה על הדעת שמקום ציבורי יעניק במה לשיח על יום הנכבה וקורא לשיבת פליטים פלשתינים על חשבונם של תושבים יהודים. יש ניסיון בוטה לטשטש את ההיסטוריה ולהציג אותה בצורה מעוותת. יש לקבוע אמות מידה אילו נושאים יתקיימו".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כזכור, עמותת השמאל הקיצוני "זוכרות" מבקשת לערוך בחודש מארס הקרוב כנס שיעסוק ב"מימוש שיבת הפליטים הפלשתינים" דווקא במוזיאון ארץ ישראל שבתל אביב, שכן לטענתם המוזיאון הוקם על אדמת שייח' מוניס, ולכנס כזה יש משמעות סימבולית חשובה.
בהזמנה נכתב תחת הכותרת "איך אומרים עַוְּדָה בעברית?" כי "הכנס הבינלאומי השלישי לשיבת הפליטים הפלשתינים יתקיים על אדמת הכפר אלשיח' מֻוַּנִס שעמד באזור עד הנכבה".
לדברי מנכ"לית "זוכרות", ליאת רוזנברג, "דווקא במציאות היום, שמוסדות תרבות ואנשי תרבות נרדפים ומרגישים באיום ציבורי על קיום אירועים או חוששים לומר אמירות פוליטיות, 'זוכרות' מתעקשת להביא את השיח על הנכבה ועל זכות השיבה לסדר היום הציבורי. אם יש מקומות שלא משתפים פעולה עם 'זוכרות' ולא מאפשרים את השיח, אנחנו מתעקשות להביא אותו דווקא לתוך אותם מוסדות שונים. את הכנס הבינלאומי נקיים במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב, ואת פסטיבל הסרטים '48 מילימטר' לסרטים שעוסקים בנכבה נערוך בסינמטק חיפה, שסירב לשתף פעולה, אז פשוט שכרנו אותו בתשלום".
מנכ"ל מוזיאון ארץ ישראל, אילן כהן, מסר: "המוזיאון וכך גם עיריית ת"א־יפו אינם מבקרים את תוכן הכנס שמבקשת העמותה לקיים כמו כל גוף אחר. המוזיאון משכיר את האולמות לשימוש הציבור על פי תנאי ההשכרה הרגילים".