בעיצומה של עונת פריימריז סוערת, שבמהלכה נשמעו לא אחת מתקפות קשות נגד מוסלמים, הגיע אמש נשיא ארה"ב ברק אובאמה לביקור ראשון במסגד מאז שנכנס לתפקיד ב־2008, בניסיון להרגיע מעט את המתיחות בקרב הקהילה המוסלמית־אמריקנית.
צילום: רויטרס
"הדבר הראשון שאני רוצה להגיד זה משהו שמוסלמים אמריקנים לא שומעים מספיק - תודה", הצהיר אובאמה בפני קהילת המסגד בעיר בולטימור. נשיא ארה"ב הסביר כי הוא הגיע כדי "לתקן רושם מעוות" שנוצר על הקהילה המוסלמית. כן לדבריו, "הרטוריקה האנטי־מוסלמית בזירה הפוליטית היא בלתי נסלחת".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
הנשיא סיפר כי שמע מצעירים מוסלמים כי הם חוששים ש"יאספו אותם ויגרשו אותם מהמדינה". לטענתו, גם המוסלמים חוששים מאיום הטרור, אבל פעמים רבות מדי מואשמים כקבוצה "על המעשים האלימים של מתי מעט". "ראינו ילדים שנתקלו בבריונות, מסגדים שהושחתו", הזכיר הנשיא, "זה לא מי שאנחנו. אנחנו משפחה אמריקנית אחת".
הוא גם התלוצץ על כך שחושדים בו כי הוא מוסלמי, וציין כי גם לנשיאים תומאס ג'פרסון וג'ון אדמס, במאה ה־19, היו עותקים של הקוראן.
אף שהוא לא מנה באופן ספציפי איש מהמועמדים הרפובליקנים לנשיאות, אובאמה התייחס ברמיזה להצהרתו של דונלד טראמפ, שקרא לאסור כליל כניסת מוסלמים לארה"ב.
לצד אלה שהתייחסו לביקורו של אובאמה אתמול במסגד בעיר בולטימור כאירוע היסטורי, אחרים הציגו שאלות ומתחו ביקורת על המהלך. תחת הכותרת "שאלות על ביקורו הראשון של אובאמה במסגד" באתר החדשות השמרני "וושינגטון אקזמינר", סאיב אמרסון ופיט הוקסטה ציינו כי מנהיגי "האגודה האיסלאמית של בולטימור" (ISB), שאירחו את אובאמה, "תומכים, הן כלכלית והן אידיאולוגית, בטרוריסטים איסלמים קיצוניים ושונאים הומוסקסואלים. מדובר בבחירה שנויה במחלוקת לקיים שם שולחן עגול שיתמקד בסובלנות, מאבק בגזענות וקידום חופש דת".
לטענת הכותבים, נשיא ISB מוחמד ג'מיל והמזכ"ל עביד חוסיין עם המועצה ליחסים אמריקניים־איסלאמיים גינו את ישראל במסיבת עיתונאים, שבמהלכה טענו כי היא מבצעת בעזה "רצח עם בשם הגנה עצמית".