מקל: "רוצה לפתוח ברגל ימין"

עם סגל חסר ושחקני רכש שעדיין לא יכולים לשחק ביורוקאפ, מכבי ת"א תתארח בקאזאן (19:00) • מי שיעשה בכורה אירופית בצהוב הוא גל מקל: "נסענו כדי לנצח" • הפועל ירושלים חייבת לנצח הערב (21:00) את שטרסבורג בשביל הסיכוי לשרוד במפעל

מקל. "רוצים לבנות את הכימיה והחיבור" // עודד קרני // מקל. "רוצים לבנות את הכימיה והחיבור"

בתקופת ביניים שבה היא מבצעת שינוי גדול בסגל תעלה הערב מכבי ת"א למשחק בקאזאן. בשבוע שעבר קאזאן ניצחה ביד אליהו 82:92 עם הצגה של האקס קית' לנגפורד, שסיים את המשחק עם 30 נקודות. הניצחון הזה קבע ככל הנראה שקאזאן תסיים בראשות הבית ושהצהובים עדיין יצטרכו לעבוד קשה כדי לעלות שלב. 

על הנייר הנתונים לרעת הצהובים - מדובר במשחק חוץ מול יריבה איכותית שניצחה אותם בשבוע שעבר.

 כמו כן, לצהובים הרכב חסר בגלל פציעות של בראיין רנדל, יוגב אוחיון ודראגן בנדר, ומפני שהשחקנים אלייז'ה מילסאפ, שרק נחת שלשום, וסדריק סימונס, שינחת היום, יתחילו לשחק במפעל רק בשבוע הבא.

כאמור, מכבי ת"א רשמה אתמול ביום ההעברות האחרון ביורוקאפ את ההימור הגדול. סדריק סימונס מגיע למבחנים אחרי יותר משנה שבה לא שיחק בגלל פציעה, והתקווה במועדון היא שלא מדובר במקרה דומה לזה של ויטור פבראני. 

מצד שני, לקבוצה תוספת כוח בדמותו של גל מקל, שיערוך את משחקו הראשון העונה במסגרת אירופית, ואחרי מה שהראה בנס ציונה, תהליך הקליטה שלו נראה קל ויש למה לצפות. 

לקראת המשחק אמר מקל: "רוצה לפתוח ברגל ימין. קאזאן זו קבוצה מצוינת עם סגל מאוד מרשים, אבל נסענו לשם כדי לנצח". 

על הנסיעה לרוסיה הוסיף: "זה מסע קשה, לקור אני לא מתגעגע, אבל גם בתנאים האלה צריך לעשות את המקסימום. דברים משתנים בקבוצה. אנחנו רוצים לבנות את הכימיה והחיבור".

המאמן ז'אן טבק הוסיף: "זו תקופה בעונה שבה אנחנו צריכים לשרוד".

כל הדרכים לשמינית הגמר

בצל התקופה הרעה שהיא עוברת, הפועל ירושלים תארח הערב את שטרסבורג הצרפתית כשסיכוייה להעפיל לשלב הבא נמוכים מאוד, אך עדיין קיימים. לרשותו של המאמן דני פרנקו צפוי לעמוד סגל מלא.

כדי שירושלים תצליח לעשות את הבלתי ייאמן ולהעפיל לשמינית הגמר, צריך לקרות התרחיש הבא: היא צריכה לנצח את שטרסבורג בארנה ב־5 נקודות הפרש לפחות, את סראטוב בשבוע הבא בארנה (רצוי ב־9 נקודות ומעלה) ואת גראן קנאריה בחוץ במשחק שינעל את השלב. אבל האלופה לא תלויה רק בעצמה, ובד בבד עליה לקוות לניצחון של הספרדים ברוסיה הערב ולניצחון שלהם בשבוע הבא בצרפת, ושגם סראטוב תנצח בשטרסבורג - וגם אז העלייה של האדומים תלויה בהפרשים פנימיים בין הקבוצות. 

במצב כזה ירושלים תעלה מהמקום השני וקנאריה מהמקום הראשון. כאמור, תרחיש פתלתל ובלתי סביר.

תרחיש נוסף, עוד יותר משוגע, הוא ניצחון על שטרסבורג הערב ובשני המחזורים הבאים, ולקוות שהצרפתים ינצחו בשני המשחקים שנותרו להם. מצב כזה יבסס אותם במקום הראשון עם מאזן 5:1, וייתן לירושלים מאזן 3:3 כמו לגראן קנאריה. 

אז התנאי לעלייה הוא בלתי סביר עוד יותר - ניצחון של ירושלים בספרד ב־22 הפרש ומעלה.

לפני בולגריה יש וילרבאן

מאמן מכבי ראשל"צ, שרון דרוקר, מונה למאמן נבחרת בולגריה, יוביל אותה במוקדמות אליפות אירופה שייערכו בקיץ, ויהיה למאמן הישראלי השני שמאמן את הבולגרים, אחרי פיני גרשון.

בינתיים, קבוצתו תיתקל הערב במשימה קשה מול וילרבאן הצרפתית, שאותה הפתיעה עם ניצחון 71:82.

שתי הקבוצות במאזן דומה 1:3. ניצחון ראשוני והקבוצה בשלב הבא. הפסד (הגיוני) וההכרעה תידחה לשבוע הבא. 

ליגה לאומית. תוצאות מהמחזור ה־15: אליצור יבנה - הפ. מגדל העמק 98:76; מכבי הוד השרון - הפועל ר"ג/גבעתיים 80:105; הפועל ב"ש - הפועל כפ"ס 62:76; עירוני רמת-גן - א.ס. רמה"ש 63:79; מכבי רעננה - גליל/גלבוע84:75; הפועל גליל/ק"ש - אליצור אשקלון 89:112; הפועל עפולה - עירוני קריית אתא 86:73.

 

 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר