יש ממונה חדשה על ההגבלים העסקיים. עו"ד מיכל הלפרין היא הממונה שתחליף את פרופ' דיויד גילה, שהתפטר על רקע מתווה הגז וסיים את תפקידו עוד בשנה שעברה. ראש הממשלה וממלא מקום שר הכלכלה והתעשייה, בנימין נתניהו, החליט היום (ד') על המינוי של עו"ד הלפרין וזאת לאחר שוועדת האיתור בראשות מנכ"ל המשרד עמית לנג, המליצה על שני מועמדים. המועמד השני היה עו"ד אורי שוורץ.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
לפתחה של הממונה החדשה, עשוי להתגלגל בקרוב תפוח האדמה הלוהט של המשבר ברשת מגה. כזכור, לרשת מונו נאמנים מטעם בית המשפט, ולהחלטה שלהם אם למכור את הרשת כמקשה אחת או כקבוצות של סניפים יש משמעות על מידת התחרות בענף. אם תימכר מגה כרשת אחת היא תשמר במידה רבה את מעמדה כגורם דומיננטי אך בכך היא עשויה להכביד על מידת התחרות בתחום.
עו"ד מיכל הלפרין מנוסה מאוד בתחום ההגבלים העסקיים הן במגזר הציבורי והן במגזר העסקי. בשנים 2006-2002 שימשה כסגן ראש הרשות להגבלים העסקיים והיועצת המשפטית לרשות. ב-2007 הצטרפה עו"ד הלפרין כשותפה וראש מחלקת הגבלים עסקיים במשרד עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, עורכי דין.
ראש הממשלה וממלא מקום שר הכלכלה והתעשייה, בנימין נתניהו אמר כי "הניסיון המשולב של עו"ד הלפרין, הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי והבנתה העמוקה בתחום ההגבלים עסקיים, יסייעו לרשות להגיע לאיזון הנכון בין צורכי המשק והמגזר העסקי לטובת המשך פיתוח כלכלת ישראל".
עו"ד מיכל הלפרין עצמה התייחסה למינויה ואמרה: "אני מודה לראש הממשלה על האמון שנתן בי. אני רואה במינוי הזדמנות לתרום לכלכה חופשית, צומחת ומתפתחת ולהגדלת התחרות במשק לטובת הצרכנים ואזרחי ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו