מפת הסייבר של ישראל נחשפת

בישראל פועלות 430 חברות בתחום הסייבר, רובן המכריע בבעלות פרטית ו־19 מתוכן ציבוריות

צילום: דודי ועקנין //  ,
צילום: דודי ועקנין //

מפת תעשיית הסייבר הישראלית נחשפה אתמול, לקראת כנס "סייברטק" הבינלאומי שייערך מחר ומחרתיים בישראל. לפי המפה, פועלות בישראל 430 חברות בתחום, רובן המכריע בבעלות פרטית ו־19 מתוכן ציבוריות. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

9% מהחברות מייצרות הכנסות של יותר מ־10 מיליון דולר בשנה. כמו כן, בכל שנה מצטרפות לענף 60 חברות בממוצע. 

המפה האינטראקטיבית פותחה על ידי חברת WEAVE, המציגה את מערכות היחסים והקשרים בין משקיעי הוןסיכון לבין הסטארטאפים הישראליים הפועלים בתחום הסייבר. לפי דו"ח מקיף על תעשיית הסייבר הישראלית, שהכינה חברת המחקר IVC, עולה כי בשנה החולפת גייסו 78 חברות סייבר 540 מיליון דולר - זינוק של 20% לעומת שנת 2014. אקזיטים של חברות סייבר ישראליות בשנת 2015 הסתכמו בכ־1.2 מיליארד דולר, ומדובר בזינוק של 40% לעומת השנה הקודמת.

כמו כן, משנת 2011 ועד היום יותר מ־230 משקיעים מקומיים וזרים השקיעו בכ־165 חברות. מבין המשקיעים הפרטיים הפעילים בתחום, קרן JVP היא קרן ההון־סיכון הפעילה ביותר בתחום השקעות סייבר. 

לדברי מנכ"ל WEAVE, אורי ריגלר, "המפה מביאה לקוראים תמונת־על של התעשייה באופן נגיש וברור, גם למי שאינו מגיע מתוך התעשייה". עוד עולה מהמפה כי המדען הראשי של משרד הכלכלה הוא הגוף הממשלתי המשמעותי בהיקף התמיכה בתעשיית הסייבר המקומית. 

"סייברטק", הכנס השני בגודלו בעולם, ייערך זו השנה השלישית בביתן 2 החדש של מרכז הירידים תל אביב. אל האירוע יגיעו מאות משלחות מחו"ל, יזמים וחברות סייבר ישראליות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר