הדמויות מ-Siege. כל לוחם מביא ארגז כלים שונה וקטלני

לשחק ימ"מ ולילה

מה קורה כשחבורה של מומחים בלוחמה בטרור מייעצים למשחק יריות? • Raibnow Six: Siege הוא ההזדמנות הכי ריאליסטית שלכם להפוך ללוחמים ביחידה מובחרת

אחוזה מפוארת. גשם שוטף בחוץ. החלונות עטופים בסורגי תיל, הדלתות ממולכדות בחומר נפץ. בקומה השלישית ממתינה בת ערובה, וסביבה, ברחבי האחוזה, 17 טרוריסטים שימסרו את חייהם כדי למנוע מכם לחלץ אותה.

הסצנה הזו היא רק אחת מתוך שלל התרחישים שמככבים במשחק היריות האסטרטגי Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, המשחק החדש בסדרת המשחקים המצליחה הקרויה על שמו של הסופר המנוח טום קלנסי, שהיה רב של ספרי צבא, מלחמה וריגול.

בכותר החדש אסטרטגיה היא שם המשחק. הפעם לא תמצאו קמפיין או עלילה עיקרית, והמשחק בנוי משלושה מצבי משחק מרכזיים: Situations, Terror Hunt והמולטיפלייר כמובן. מצב ה"סיטואציות" הוא התחליף לקמפיין עלילתי והוא מציג עשרה של תרחישים כמו זה שתיארנו בהתחלה, שבה אתם כשחקן בודד צריכים להשלים את המשימה שהוצבה בפניכם.

פעם סנפלינג, פעם חומר נפץ

יש מצב

אנחנו נהנינו מאוד ממצב הסיטואציות. התרחישים מורכבים ודורשים מחשבה ותכנון. שיטת משחק של "בוא פשוט נפוצץ את כל העסק ונירה לכל עבר" פשוט לא עובדת כאן, כי כל סיטואציה מציבה אתגר שונה שעליכם להבין כיצד להתמודד איתו. נבירה במידע על יצירת המשחק מאחורי הקלעים מגלה שמפתחי המשחק לא חסכו ושכרו שורה ארוכה של מומחים ללוחמה בטרור ובשטח בנוי כדי שיתכננו את שלל התרחישים הללו, כך שאתם יכולים להיות בטוחים שזה לא הכל רק משחק, אלא מצבים שקרו בחיים האמיתיים. 

בסיטואציה אתם מגלמים לוחם או לוחמת שונה עם ארגז כלים משתנה שאיתו עליכם להשלים את המשימה. פעם אחת תצטיידו בערכה לנטרול פצצות, פעם אחרת בחיישן שמזהה חומרי נפץ ממולכדים, ופעם אחרת בחבל סנפלינג כדי לפרוץ אל היעד באחת הקומות העליונות.

אחרי התכנון המוקפד מגיע האקשן

אחד הצעצועים המגניבים ביותר, שהוא קבוע בכל משימה, הוא מעין מכונית מירוץ זעירה ועליה מצלמה, שאותה אפשר לשלוח כדי לבדוק את השטח ואף לתייג את מיקום הטרוריסטים, כך שכשאתם מגיעים בעצמכם לזירה יש פחות הפתעות.

מצב ה-Terror Hunt הוא משחקי קו-אופ שאפשר לשחק אותם לבד אך מומלץ מאוד עם חברים, במשחק מקומי או ברשת. גם כאן תיתקלו בתרחישי טרור שונים, אך דרכי הפעולה שלכם יהיו שונים לגמרי וההצלחה תלויה מאוד בקבוצתיות.

עדיף להתבודד

בדרך כלל, במשחקי יריות המנה העיקרית היא המולטיפלייר ומצבי המשחק האחרים הם "תומכי הלחימה". ב-Siege המצב הוא הפוך: אנחנו פחות התחברנו לסוגי המשימות שבמשחקי האונליין. 

הסיבה לכך היא פשוטה: משחקי אונליין הם לרוב מהירים מאוד, אין זמן לחשוב וכדורים נורים בכמויות לכל עבר. כשמפגישים את הנתון הזה עם משחק שכל אופיו הוא הוצאה לפועל של אסטרטגיות שנולדו בתהליך חשיבה ותכנון – מקבלים הכלאה לא מוצלחת במיוחד. התוצאה היא קצב משחק מתעתע ובגלל האקשן שמסביב אין הרבה ברירה אלא לזנוח את האסטרטגיה ופשוט להתחיל להשתולל.

לסיכום, את Siege היינו ממליצים לשחק דווקא לבד, או עם חברים שאתם יודעים שרמת התיאום שלכם איתם היא טובה. אחרת, הייחודיות של המשחק הולכת לאיבוד ואתם מקבלים סתם עוד משחק יריות.

מצב המולטיפלייר. מומלץ רק אם יש לכם רמת תיאום גבוהה עם החברים

על קצה הג'ויסטיק

+ מצב "סיטואציות" עשיר, דורש מחשבה, יצירתיות ותכנון

+ גרפיקה ריאליסטית ועשירה

+ המון גאדג'טים ותכונות מסקרנות וייחודיות

- אין עלילה של ממש

- מצב המולטיפלייר מאכזב ויוצר קצב משחק בעייתי

כמה: 209 ש' ל-PC ו-329 ש' לפלייסטיישן 4 / אקסבוקס וואן

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו