אין גביע, אין אירופה

ניהול המשחק הכושל של פרנקו, השובע של אליהו וההיעלמות של סמית' • הפועל ירושלים שוב בדרך החוצה מהיורוקאפ

כדי שירושלים תעפיל לשלב הבא יש לה דרך לא קלה // שטרסבורג האתר הרשמי // כדי שירושלים תעפיל לשלב הבא יש לה דרך לא קלה

כישלון טוטאלי. אין דרך אחרת לתאר את הקמפיין האירופי של הפועל ירושלים, שתחת שרביטו של דני פרנקו בשנתיים האחרונות מתקשה לספק עונה אירופית טובה באמת, מאז העפילה לרבע גמר היורוקאפ בעונת 12/13 עם בראד גרינברג.

כדי שירושלים תעלה שלב היא צריכה ניצחון על שטרסבורג ב-5 הפרש בשבוע הבא בארנה, ניצחון ביתי על סראטוב וניצחון בגראן קנאריה. בנוסף, היא צריכה שקנאריה תנצח בסראטוב ובשטרסבורג, ושסראטוב תנצח בבית את שטרסבורג.

תחושת האכזבה הקשה גוברת בקבוצה במיוחד לנוכח התפתחות משחק ההפסד לשטרסבורג אתמול. ירושלים פגשה קבוצה בינונית במקרה הטוב, שאין לה אף כוכב או שחקן שאפשר לומר עליו שהוא בלתי עציר, וירושלים משתווה לה כמעט בכל פרמטר סטטיסטי, למרות שהצרפתים שיחקו ביורוליג וניצחו שם ענקיות כמו ריאל מדריד ופנרבחצ'ה.

במחצית הראשונה זה עוד נראה טוב. למרות הסקור הנמוך ירושלים שלטה בקצב המשחק, הרבה בזכות ג'וש דאנקן. הפורוורד קלע אתמול 9 נקודות אבל קיבל פחות מ-13 דקות מהמאמן שלו. ליאור אליהו סיפק אתמול אולי את המשחק הגרוע ביותר שלו העונה, קורה, אבל פרנקו מסיבה מסוימת סרב להשתמש ברבע השלישי בתחליף שהיה אחראי על הפער שירושלים פתחה במחצית הראשונה והלך עם אליהו, שהחזיר עם 0 נקודות.

בית ספר לכדורסל

זאת לא היתה ההחלטה הרעה היחידה של פרנקו אמש. בר טימור שינה מומנט ומים ונתן משחק טוב, אבל בישורת האחרונה, אחרי שקיבל כמה החלטות לא טובות, האדומים שיוועו לניסיון ולשקט שיותם הלפרין יודע לתת. גם כאן פרנקו הגיב מאוחר מדי והכניס את הקפטן שלו מאוחר מדי.

הבדלי הרמות בין שני המאמנים נחשפו במלואם בפסקי הזמן המכריעים שלקח מאמן שטרסבורג וינסנט קולה. הוא שירטט תרגיל שכלל שתי חסימות מדורגות שבסיומן תהיה הוצאה לאחד משני הקלעים מחוץ לקשת – והתרגיל בוצע באופן מושלם. פרנקו לא הצליח לשבש את המהלך הכי חשוב במשחק. מנגד, כשהגיע תורו של פרנקו לנפק מהלך התקפי, הוא הלך, כמה לא מפתיע, לתרגיל שבודד את אי. ג'יי רולנד, אך למרות שהוא היה האיש החם זה הסתיים באיירבול מביך.

פרנקו. לא סיפק הישגים באירופה // דני מרון 

אליהו חתם ונעלם

למרות הביקורת המוצדקת על פרנקו, אי אפשר להאשים רק אותו. ליאור אליהו חתם רק בשבוע שעבר על חוזה נדיב מאוד והוא צפוי לסיים את הקריירה באדום, אז כבר הגיע השובע? ככה מחזירים על המגרש? ומה נאמר על דונטה סמית'? הוא פשוט נעלם אתמול, כמו שהוא נעלם בלא מעט משחקים חשובים, ועצם העובדה שבלי שניהם פרנקו הצליח להגיע למשחק צמוד נזקפת לזכותו.

למרות האכזבה העצומה, לא יינקטו צעדים דרסטיים בבירה. כאן עומדת לזכותו של פרנקו העובדה שירושלים מוליכה את הליגה בבטחה, כמו גם האליפות ההיסטורית שהביא. אך ככל שירושלים מספקת עוד תצוגת נפל באירופה, לצד ההדחה המשפילה מהגביע, הולכת וגוברת ההערכה שרק אליפות שנייה ברציפות תשכנע את ראשי ירושלים להמשיך עם פרנקו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר