בעיצומה של עונת הטקסים ההוליוודיים עולה היום בבתי הקולנוע בארץ אחד הסרטים המדוברים של התקופה האחרונה, "ספוטלייט", שמועמד לשישה פרסי אוסקר בטקס שייערך בסוף פברואר.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"ספוטלייט" כבר הוכתר כסרט הטוב של השנה על ידי "הוושינגטון פוסט", מגזין ה"רולינג סטון" ומגזין "טיים". שם הסרט הוא כשמה של מחלקת התחקירים בעיתון "הבוסטון גלוב", שב־2001 פתח בתחקיר שחשף פרשת התעללות מינית בילדים על ידי כמרים קתולים בבוסטון ובסביבתה. התחקיר המעמיק זיכה את צוות העיתונאים בפרס פוליצר ב־2003.
את קבוצת העיתונאים מגלמים ב"ספוטלייט" השחקנים ליב שרייבר, מייקל קיטון, ג'ון סלאטרי, בריאן דארסי ג'יימס, רייצ'ל מקאדמס ומארק רופאלו. מקאדמס ורופאלו אף מועמדים לאוסקר בקטגוריית שחקנית משנה ושחקן משנה על הופעתם בסרט. כמו כן, הסרט מועמד בקטגוריית הסרט הטוב ביותר, והבמאי טום מקארתי מועמד בקטגוריית הבימוי.
עבור רופאלו בן ה־48 זוהי מועמדות שלישית לאוסקר, לאחר שהיה מועמד ב־2010 על "הילדים בסדר" ובשנה שעברה היה מועמד על דמותו בסרט "פוקסקצ'ר".
רופאלו שיחק בהרבה מאוד סרטים, ובהם "שמש נצחית בראש צלול", "שאטר איילנד", "הלב הרגיל", אולם נראה כי התפקיד המזוהה עימו מכל בשנים האחרונות הוא זה של הענק הירוק ברוס באנר בסידרת סרטי "הנוקמים".
רופאלו הוא מסוג האמנים שלא חוששים להביע את דעותיהם הפוליטיות. בקיץ 2014 ביקר את התקיפות בעזה במסגרת מבצע צוק איתן וטען כי "להזדהות עם עזה לא הופך אותי לאנטישמי, לפרו־חמאס או לאנטי־ישראל, אלא לאנושי".
"ספוטלייט" הוקרן בבכורה בפסטיבל טורונטו האחרון, לשם הגיעו לא רק צוות השחקנים אלא גם העיתונאים האמיתיים שעליהם מבוססות הדמויות בסרט.
"תודתנו נתונה בראש ובראשונה לעיתונאים על הכנות, האומץ, הישירות והאכפתיות שלהם", אמר רופאלו בהקרנת הבכורה, "זה לא היה פשוט או נעים בחלק מהמקרים, ועדיין הם הביאו בפנינו את האמת שלהם, שזה הדבר החזק מכל. ביליתי לא מעט זמן בחברת מייק רזנדס, שאת דמותו גילמתי, וגיליתי שיש לו מנוע טורבו, בניגוד לשלי שהוא רדום לגמרי.
"בסופו של דבר, אנחנו שחקנים ותו לא, ומה שהקהל רואה הוא את החיים של אותם עיתונאים ששינו את העולם בדרכם. לא משנה כמה פרסים או שבחים נקבל על הסרט, המתנה הגדולה מכל היא זו שהם העניקו לאותם אנשים שהשמיעו את קולם וחשפו את אשר עברו. עיתונות היא חלק נכבד מהדמוקרטיה".
לדברי רופאלו, הוא מנסה לגוון כמה שיותר את הפרויקטים שהוא לוקח, כדי להימנע משחיקה. "אני משתעמם מהר, גם מעצמי, וזה בראש ובראשונה בגלל הפרעות קשב וריכוז שאני סובל מהן", הוא אומר, "אני תמיד רוצה לנסות דברים חדשים ולשבש לקהל את האופן שבו הוא תופס אותי.
בתיאטרון אין תגיות כמו בהוליווד, ואפשר לעבור בין ז'אנרים מבלי שתרגיש שאתה תקוע בליהוק מסוים, אפילו אם תשנה רק משהו קטן במראה שלך. אני לא רוצה שייווצר מצב שבו הציפיות ממני כשחקן קולנוע יהיו קבועות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו