קו המשווה: כוסות תרמיות

אחת הדרכים לחמם את השיגרה היא הכוס התרמית • מהי הכוס הנוחה ושומרת החום, ואיזו כוס - היא בעצם תַרמית?

aztec 89.90 ש'. 71 מעלות אחרי שעה // aztec 89.90 ש'. 71 מעלות אחרי שעה

בואו נודה באמת, צריך להמשיך בשיגרה, וכחלק ממנה הכוס התרמית יכולה לסייע לנו לצלוח את הרגעים הקרים. המגוון אינסופי, מעוצב להפליא ובמחירים שונים, אבל לא כל הכוסות באמת עושות את מה שהן אמורות לעשות - להיות נוחות לשתייה ולשמור על המשקה חם. 

זימנו למערכת כמה כוסות שנמכרות כיום ובדקנו את עמידותן בתום שעה עם מים רותחים. כמו כן, בדקנו אם המשקה נשאר בתוך הכוס כאשר הופכים אותה, על מנת למנוע עוגמת נפש למי שנוטה ללכת עם המשקה בתיק.

המצטיינים בשמירה על החום היו: klean kanteen, המותג המוצע בריקושט (80 מעלות); LiFEVENTURE (78 מעלות); איזוסטיל (73 מעלות); נספרסו (72 מעלות); נובל קולקשיין (72 מעלות); ו־aztec (71 מעלות). הכוסות ששמרו על רמת החום הנמוכה ביותר היו: כוס MIGHTYMUG (55 מעלות); כוס של גולף אנד קו (51 מעלות); וכוס של ארקוסטיל המוצעת באופן בלעדי ברשת קרביץ (50 מעלות).

במבחן הפיכת הכוס מצאנו שהכוסות של מותגים ארקוסטיל, גולף אנד קו ו־aztec הן המטפטפות שבקבוצה. 

ומה לגבי הנוחות? ההברגה של המותג LifEVENTURE אוטמת את הכוס נהדר, אך קשה לפתוח את המכסה. הכוס של klean kanteen מזכירה יותר תרמוס, ופחות נוח לשתות ממנה. למותג STANLEY ADVENTURE, המוצע ברשת למטייל, יש ידית אבל צריך לפתוח את ההברגה כדי ללגום. היא גם מתחממת יותר מדי מבחוץ. גם הכוסות של ארומה ישראל וגולף אנד קו מתחממות, ופחות נוח להחזיק אותן.

מנגד, הכוסות של איזוסטיל וקונטיגו מבודדות חום לגמרי. לאחרונה יש כפתור ללחיצה בעת השתייה, דבר נוח מאוד. MIGHTYMUG עוררה התלהבות בזכות פטנט ואקום ששומר עליה מתזוזות ומנפילה מהשולחן. יתרון חשוב נוסף: אפשר לשטוף את הכוס במדיח.

לסיכום: העיצוב והמחיר אולי קורצים, אבל שימו לב לנוחות ולאיכות. ואל תשכחו להמתיק את המשקה, לחוויה חורפית מושלמת.

נספרסו 79 ש'. 72 מעלות אחרי שעה

LiFEVENTURE מחיר: 115 ש'. 78 מעלות אחרי שעה

MIGHTYMUG מחיר: 129 ש'. 55 מעלות אחרי שעה

גולף אנד קו 29.90 ש'. 51 מעלות אחרי שעה

ארקוסטיל 59 ש'. 57 מעלות אחרי שעה

נובל קולקשיין 78 ש'. 72 מעלות אחרי שעה

איזוסטיל 94 ש'. 73 מעלות אחרי שעה

קונטיגו (סוהו) 189.90 ש'. 58 מעלות אחרי שעה

ארומה ישראל 38 ש'. 59 מעלות אחרי שעה

STANLEY ADVENTURE (למטייל), 119 ש'. 66 מעלות אחרי שעה

klean kanteen (ריקושט) 190 ש'. 80 מעלות אחרי שעה

ארקוסטיל (קרביץ) 45 ש'. 50 מעלות אחרי שעה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר