קבוצת חמושים, המכנה את עצמם מיליציה, השתלטו על בניין פדרלי במדינת אורגון במחאה על כך שבית משפט גזר מאסר על חקלאים מקומיים שהורשעו בשריפת אדמות מדינה.
רויטרס
אנשי המיליציה החמושים התמקמו מחוץ למבנה, מטה מקלט חיות הבר הלאומי בעיירה מלהאואר, מאז אמש, ואינם מוכנים להתפנות. הם מונים כמה עשרות והם עושים זאת במחאה על עונש המאסר שהוטל על חבריהם החקלאים.
"אני מרגיש שאנחנו במצב שאם לא ננקוט עמדה", אמר אחד המתבצרים במקום, אמון באנדי, "אם לא נעשה פעולה קשה, נעמוד במצב בו אין לנו כבר יכולת לעשות דבר".
בית המשפט השיב לכלא
המחאה על עונש המאסר לא החלה בהגעת החמושים למבנה, אלא בצעדת תמיכה בשני החקלאים, אב ובנו, שהידרדרה במהירות למאבק על סכסוך קרקעות ישן ולהשתלטות על המבנה.
השניים, דוויט האמונד, בן 73, ובנו סטיבן, בן 46, הורשעו לפני שלוש שנים בהצתה ואף ישבו במאסר - האב ריצה עונש מאסר של שלושה חודשים והבן שנה. עם זאת, בית המשפט קבע לאחרונה כי תקופת המאסר של השניים היתה קצרה מדי, וכי עליהם לשוב למחבוש לתקופה של כארבע שנים.
העונש המחודש של השניים הצית זעם רב, בעיקר בקרב קבוצות ימין קיצוניות בארצות הברית שמתנגדים לרשויות הפדרליות.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
אנשי המיליציה במקום קוראים לתומכים ולאנשי מיליציה נוספים מרחבי המדינה להצטרף אליהם ולסייע להם במאבקם. בעמוד הפייסבוק שלו כתב באנדי כי "זה לא הזמן לעמוד מהצד. זה הזמן לעשות מעשה ולהגיע".
השריף המקומי, דייב ווארד, קרא לתושבים להתרחק מהמבנה בזמן שהרשויות פועלות להרגיע את המצב. ייתכן כי המצב היה נפיץ הרבה יותר לו אנשי המיליציה האמריקניים היו עורכים את הצעדה שלהם ביום אחר, ולא בסוף השבוע, אז לא היה אף עובד במקום.
ביקורת על הרשויות ועל כלי התקשורת
עם זאת, התנהלות הסוכנויות השונות בנושא מעוררות ביקורת רבה ברחבי ארצות הברית. רבים מאשימים את הרשויות בנקיטת יד רכה מדי כלפי אנשי המיליציה החמושים שנמצאים במקום. ברשתות החברתיות מכנים את האירוע "אורגון תחת מתקפה", כינוי שמנסה לשים את האירוע במטה המקלט לחיות בר בשורה אחת עם אירועי טרור שאירעו בעולם וקיבלו תיוג דומה ברשתות.
גם כלי התקשורת המקומיים אינם יודעים בדיוק כיצד לתאר את המצב וכיצד לכנות את החמושים המוחים, וגם על כך נמתחת ביקורת ברשתות החברתיות. בין הכינויים להם "זכו" אנשי המיליציה בכלי התקשורת השונים, ניתן לשמוע "פעילים חמושים", "אנשי מיליציה" ואף "כובשים".
למרות כל המהומה הגדולה שנוצרה סביבם, דוויט וסטיבן האמונד, שאמורים להתחיל לרצות את עונשם בשעות הצהריים (שעון מקומי), הבהירו כי הם אינם מעוניינים בעזרתה של הקבוצה של באנדי.
"אמון באנדי וחברי קבוצתוארגונו אינם מדברים בשמם של משפחת האמונד", כתב עורך דינם של המשפחה, אלן שרודר, למשרדו של השריף המקומי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו