ההפסד לעירוני נהריה בסיבוב הקודם היה אחת מנקודות השפל של הפועל ת"א העונה. הניצחון הערב (ש') בנהריה 63:71 יכול להיות אולי נקודת מפנה.
כולל הגביע, האדומים הגיעו למשחק עם ניצחון אחד בשבעת המשחקים האחרונים ובלחץ עצום - על הקבוצה ועל המאמן שלה. בסופו של דבר, נהריה, שפיטרה את עודד קטש אחרי הניצחון בת"א, לא עשתה את זה לשרון לאברהמי. הסיבה - סוף סוף הפועל לא התפרקה באיזשהו רגע במשחק. סוף סוף היא ידעה לשמור על יתרון שבנתה. סוף סוף הפאניקה לא הכריעה אותה.
אחרי מחצית ראשונה רעה, שעדיף להמעיט עליה במילים (שתי הקבוצות קלעו בה יחד 62 נקודות ולא בגלל הגנות טובות), הפועל רצה 7:25 ועלתה ל־38:56. בכל משחק "רגיל" בתקופה האחרונה, האדומים היו שומטים את גם את היתרון הזה ומכים על חטא בסיום. הפעם הגיע שינוי: נהריה אמנם קיצצה קצת בהפרש, הלחיצה את הפועל שהובילה "רק" בשמונה נקודות, שתי דקות וחצי לסיום, אבל הפעם לא היתה עוד חלוקת מתנות.
כמה מפתחות היו לניצחון הזה. ההגנה של הפועל חזרה לתפקד במחצית השנייה. אקס נהריה, רוברט רות'בארט, הציג מחצית שנייה טובה. אברהמי ניהל את המשחק היטב ושלט בקצב. בכל רגע נתון מישהו אחר התעלה וחיפה על יום רע של רביב לימונד (רק חמש נקודות). האקס פקטור הגדול היה תמיר בלאט. אברהמי השאיר הערב על הספסל את גיל אמיתי כל המשחק ונתן את מלוא הקרדיט לילד הצעיר, הבן של האבא מקליבלנד. בלאט סיפק משחק של ילד גדול (שלוש שלשות) וסייע בהובלת הכדור והשליטה בקצב.
נהריה, שמאוד הרשימה בחלק הראשון של העונה ואחר כך נכנסה לסידרת הפסדים, הופכת לקבוצה לא יציבה. איזה הבדל יש ביכולת במשחק הניצחון על אשדוד במחזור הקודם לבין היכולת היום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו