המשבר בין עיריית ירושלים למשרד האוצר מוביל לתוצאות כואבות. אתמול בבוקר הודיעה עיריית ירושלים כי שלחה מכתבי פיטורים ל־170 עובדי מערך הניקיון בעיר, וכי כ־2,000 עובדים נוספים יפוטרו בעקבות קיצוץ רוחבי בתקציב העירייה ובתמיכות במוסדות התרבות, הרווחה והחינוך.
ראש עיריית ירושלים ניר ברקת אמר בתגובה כי "ההחלטה קשה מנשוא, אך לצערי לא נותרה לנו ברירה. סירוב האוצר להעביר תקציבים לירושלים לא מאפשר לנו להמשיך את השירותים שהעירייה מספקת, ואנו נאלצים לנקוט את הצעד הקשה ביותר ולפטר עובדים הנחוצים לנו ולקצץ קשות בתמיכות העירייה במוסדות הרווחה, החינוך והתרבות, שמשמעותם פיטורים של עוד אלפי עובדים בעיר. במיוחד בתקופה של פיגועי טרור ציפינו לקבל חיזוק נרחב יותר ולא כתף קרה".

כחלון \ צילום: דודי ועקנין
בין הקיצוצים הנוספים אפשר לציין את קיצוץ התמיכה בנוער מחוסר בית, קיצוץ חריף בתוכנית חילוץ מעוני, שיפגע ב־400 משפחות, וביטול תוכניות תמיכה בקשישים וסיוע למוסדות רווחה. לאחר שברקת פיטר חלק מעובדי התברואה בירושלים, פתחו כל עובדי התברואה בשביתה שבמסגרתה אין פינוי אשפה ברחבי הבירה.
דני בונפיל, יו"ר ההסתדרות במרחב ירושלים, אמר ל"ישראל היום" כי "ירושלים מלוכלכת. יהיו בקרוב ערימות של זבל במחנה יהודה ובגאולה. אף אחד מעובדי אגף התברואה לא עובד והשביתה לא מוגבלת בזמן. כל עוד ברקת לא חוזר בו מהפיטורים, השביתה תימשך".
בניגוד לטענה של ברקת, הבהירה יו"ר האופוזיציה ד"ר לורה ורטון כי "העירייה ביקשה תוספת של 400 מיליון שקלים וקיבלה רק 200 מיליון שקלים. כל ההפרש הוא 4% מתקציב העירייה, העומד בסך הכל על כ־5 מיליארד שקלים.

ברקת \ צילום: אורי לנץ
גורמים באוצר דחו גם את טענותיו של ברקת, ובין השאר אמרו כי "נעשה כאן שימוש ציני. ברקת ממשיך להתעמר בעובדים החלשים בעירייה ולנהל משא ומתן על גבם".